Susah jugak bila nama panjang~

Ooooo......sejak datang sini I rasa mempunyai nama yg pendek adalah lebih practical.Ini adalah kerana diorang tak prefer nama pepanjang ni baik dalam semua urusan.Jd tak pepasal nama kena cut.Duh!

Jadi skang ni dengan penuh bergaya I lebih dikenali sebagai Mrs. Syafinaz Ali.Huyoooo!!

Urusan bank,urusan segala mak nenek yg memerlukan data diri biasanya I letak either Syafinaz Ali atau Umi Ali.Yang kedua ni lagi ringkas gila.Tapi normally diorang senang nak sebut Umi jer or panggil I as Ali.Hehehehe!Ada sorang kawan I kat sini,dia dari Japan.Katanya maksud nama I dlm Japanese adalah Ocean.Hihihihi!Ok la ocean.Kurang2 takde la yg mengarut2 tu.

Nama anak2 pun problem.Skang baru menyesal asal la tak letak nama anak satu jer.Anak first Tengku Nurin Damia tp kat sini I letak Damia Sy***** je.Senang 1st name,last name.Kalau Dian pulak I letak Soraya Sy*****.Motif letak Soraya sbb orang sini suka panggil Dian as Soraya.Cantik katanya.Huahuahua!

Jadi semalam 1st time beli ticket flight kat sini.Jenuh duk mengedit bukan sbb maklumat penting lain tak lengkap,tapi ada dekat 4,5 kali jugak keluar notification suh I adjust nama yg panjang sangat katanya.Choi sangat.

Pastukan jgn salah faham tiap kali I put comment keluar Tengku Damia.Itu sbb I create second akaun takde idea nak letak nama apa yg lain dari 1st akaun,itu yg letak nama anak tu.Kikikiki!

Dan kali ni juga 1st time la naik Australia Airlines untuk penerbangan domestic.Dan jangan risau pasal makanan sbb kita boleh buat special request utk Halal (Meal).Ini ada disediakan.Phew lega!I bukan apa,penerbangan nak ke Perth lebih dari 5 jam jugak so mmg sah2 la lapor weh.

Dan satu lagi nk choose seat pun takde charge cuma diorg tak guaranteed la kita akan dpt seat tu tp probability utk dapat as per request tu mmg besar la.Kalau Malaysia Airlines ada charge sbb I mmg biasa pilih seat sbb taknak duk jauh dari suami.So caj dia RM50 jugak per person.AA takyah cerita la.Serba serbi kena caj.

Jadi itu jer la nak cerita.

I tamatkan entry ni dgn pic makanan yg I order untuk hari Ahad bebaru ni.Mahveles.


Nasi kerabu walau tak cukup korum lagi ni.Wahahaha!Nasi kerabu yg cukup korum adalah bila ada jeruk bawang putih,sarok lada (isi ikan yg orang masak dengan kelapa parut pastu letak dlm cili besar yg color putih susu tu,sumbat byk2 sampai nampak macam org bunting,pastu kukus),ulam-ulaman ni pun tak cukup sebenarnya,daging bakar,ikan celup tepung,sambal tumis belacan.Hoi!Banyak oiii.Tapi itu la style nasik kerabu Terengganu.


Dan jangan lupa letak BFF,anchovies sauce.Curlassss gitewww!.Hahaha!Tak letak nanti karang,kecik ati dia.


Dan yg ni pun order gak.Chocolate cakes cheese katanya.$5.Sedap!

Satu lagi popia bersira.Yg tu 8 keping I makan sorang.Sedap sangat.


 3 set beli.Satu set ada 4.Melampau sgt.Pastu bg Mbak Rifa satu set.Kikiki.

Ok tata titi tutu.

4 comments:

rostina76 said...

alahai…..sini pun tjk makanan jugok. kata nak g bercuti, dang lg tayang makanan behh. huhu!!!telan air liur org puasa harini

Nastyna said...

iyer... sangat maklum akan kesusahpayahan berurusan dengan nama kit ayang panjang2 siap berbin binti ni semua kan, I sampai kena take oath buat declaration kot sebab nama macam pelik sangat, oh kalau check in flight tu satu hal, kadang2 sampai berjam sebab nama jer. Nasib baik la anak2 ikut standard nama senang. hihihi

nasi kerabu tak cukup korum pun takper janji ada rasa, solok lada dah lama jugak I ngidam tak terbuat lagi ni.

Syafinaz Ali said...

Hihihi!Ala kak ros boleh bikin lagi mahbeles nasik kerabu udah pokok kelapa keliling rumah.alahai bestnya!

Syafinaz Ali said...

Nas you kena tunggu lps pantang baru leh buat.hihihi.selamat berpantang nnt bosnian style : )

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me