Rambling~

Hingga ke saat ini,saat I type entry ni jam 8.42 am,ewah,kami masih lagi terperap kat rumah.Dari start sampai Sabtu malam haritu hinggalah sekarang ni,paling jauh I pergi pun adalah ke IGA shopping groceries.Muahahaha!

Jauh berjalan kaki tu ada la dlm dua blok bangunan kot.Hahaha!Bangunan apartment tmpt kami menginap pastu cross jalan,pastu building depan tu la letaknya IGA.Jauh dak??Hahaha!

Haish!Khamis ni baru la kami boleh pergi ukur Perth City.Suami hanya cuti sehari lepas 13 hari keje.Gilo apo!Hahaha!Udah datangnya kerjakan so takleh nak complaint sangat la.Jadi isi jer la masa yg ada tu dengan anak2.Kalau duk kat rumah kat Brisbane pun kdg2 bosan jugak.Takkan asal bosan jer nak keluar ukur mall.Tak kuasa la I.Kalau si kecik Dian besar sikit dah boleh masuk cinema,gigih jugak bwk tgk wayang.Huhuhu!Pergi library pun sibuk nak makan buku.Hahaha!

Actually sebanyak-banyak kedai yg ada kat sini,satu dua jer I baru masuk.Lain2 tu tunggu pergi dgn suami la.Banyak kedai-kedai kat sini.Pastu kalau nak pergi mall,dlm 4 km kot dari sini.Sini ada kedai jual chocolate.Suami cakap kalau bosan tu pergi la.Dia cakap tak jauh pun.Tp bila I google,jauh seh.Hek eleh pak cik ni.Tp taktau la kalau kedai yg I google tu bukan kedai yg dia maksudkan.

Ok.Jadi perut lapar tp malas masak awal sangat so jom kita turun pergi tapau makanan.Kedainya tak jauh pun.


Turkish Restaurant yang menjual pizza dan kebab.Halal.

Mamat yg ngah duk goreng2 tu sebijik muka Melayu tp I taktau la kot la Melayu taknak ngaku.Hahaha!Tp cara cakap slang OZ la beb.Hahaha!Kat sini pun kalau aborigin tu pun kdg2 mmg nampak mcm Melayu jugak.Kalau ikut history pun,aborigin ni kalau tak silap asalnya datang dari kepulauan Indonesia.

Jadi kat sini memang memacam rupa dan orang la leh jumpa.Kalau white ppl pun belum tentu semua Australian.Ada gak dari negara2 lain.


Ini I google jer tp inilah kedainya.Bebetul depan bus stop.2 minit jalan dari rumah.Hahaha!Jadi kalau datang hari malas tu,turun sini jer la tapau.

Tapi skang ni I dah takleh hadap dah kebab.Dah lemau kebab dah rasa.So I order mixed meat with chips jer la.Harga $12.90,makan sampai nak pecah perut sbb banyak gila.Siap I simpan separuh bikin sandwich pulak.


Menarikkan?Hehehe.Sajer jer bagi terliur sesape yg baca entry ni.Hahaha!


Budak ni tak layan sangat.Dia mintak chips jer pastu selebihnya duk makan biskut jer.


Jadi takde apa nak dibuat so lepak kat balcony makan ni sambil baca buku yg baru beli tu ntah bila la boleh khatam.Mau tak baru satu muka surat anak nangis.Sambung lagi satu muka surat,anak panggil nak berak.Sambung lagi muka surat,anak nak susu.Haish!Kalau lagu ni 365 hari belum tentu leh habis.Choi sgt!


1 comment:

rostina76 said...

baru nak puji gigihnya baca novel tebal2. hik3x!!!!itu hobi anak dara tunggu pinangan org blh la. mak dara mau beli buat hiasan je (kros le tu)

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me