Its Thursday

Sleep in after Subuh kadang2 buat kita boleh terbabas tidur.Hihihi!Mcm I harini,bukak mata jam dah 7.30 pagi.Nak kena catch the bus jam 8.38 pagi jadi ada dalam sejam jer nak siap segala.Dah la I ni jenis suka mandi lama.Lagi la time sejuk2 ni.Kena air suam-suam kuku kakiku tu rasa taknak keluar dari shower.Hehehe!

Tapi pagi ni kena mandi ekspress.Dah siap semua cecepat g dapur prepare snack,morning tea dan lunch damia.3 containers hokkey.Pening mak nak memikior nak letak apa dlm setiap container tu.Selalunya kalau dah lambat sangat I letak roti spread ngan Nutella je.Tp semalam ada bikin butter cake like AGAIN????Hahahaha!So itulah makanannya utk pagi ni.Damia pulak sbb semalam masuk tidur awal so bangun dia pagi ni elok jer la.Tak nangis2.

Tapi pagi ni sempat siap breakfast anak jer.Diri sendiri tak sempat nak makan.Just minum milo jer sbb takut nanti lapar pulak.Maklum la musim sejuk cepat lapar pastu I pulak nak jalan kaki lagi.Walau satu kilometer jer pun tapi atlet mcm I mana tahan.Huahuahua!

Jadi lepas dah hantar Damia terus la misi berjalan kaki balik rumah.Tp Dian pulak tak bagi kerjasama tak mcm selalu.Harini taknak duk dlm stroller pulak tp nak dukung.Jauh jugak oiii dukung gemuk tu sampai rumah.Tp sempat lagi singgah store Naturally Fruits p cari bok choy atau Chinese Cabbage tapi kat plastik dia tulis Asean Vegetables.Nak gak gtau.

Pastu sampai rumah tidurkan Dian pastu terus bersilat kat dapur.Perancangannya nak masak something healthy la kononnya.Apa2 hal kita steam dulu bok choy kita pastu buat kuah dia.I just tumis onion,garlic,button mushroom (fresh punya),pastu perisakan dgn osyter sos.Siap.Nmpk likat tu sbb masuk tepung gandum sket.Ingat nak masuk tepung jagung tp malas nak gerak pastu godek2 pantry.Sayang lemak kat bontot takut makin kurang.Muahahaha!


Nak healthy kan kononnya.Steam la.



Siram jer dia.Sedap neh.Sendiri masak sendiri puji.Kikikiki!

Lepas tu masak nasik goreng 'bodo'.Tau tak maksud dia apa nasik goreng 'bodo'?Hahaha!Maksudnya takde lauk.Takde seafood,takde ayam,takde daging,takde sayur.Hihihihi!

Lepas tu fikir takde sumber protein pulak.Hmmm.....terus keluarkan lamb yg kkita dah marinate sesiap.Pastu grill jer.


 Jadi inilah lunch kita harini.Muahahahahaha!Tak agak2 kau Jah.Lagu ni kau cakap diet??Erkkk!Esok kita start.Muahahaha!

Makan dengan begitu berselera sekali.Nom nom nom!


Pastu nak hilangkan rasa bersalah makan tak henggat,habis lemak lamb tu kau sapu,terus bikin hot tea.Slurppp!!!

Kikikiki!Ada petua pernah I baca,minum air panas lepas makan something yg berlemak.Elakkan minum es.Haih!Baru td terniat nak bikin es alpukat.Sok-sok la buat.


Ini image google ni tp teringin nak minum ni la.Avocado dah ada dlm peti es tapi esnya pulak takdo.Kena buat es dulu la nampak gayanya.Kalau tak tak jd la pulak kot.Tapi motif sesejuk gini nak minum es.Haish!

At last but not least,hehehehe,mesti terfikir mcm mana I boleh menikmati lunch dengan bahagianya tanpa diganggu budak kecik??????



Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............................................................................ni makan dia.................


I bagi dia main ni.Takyah menan Fisher Price,Lamaze blu bla blu bla bagai!Khusyuk wooo dia ngadap ni.

Ini pun boleh buat sel otak bersambung jugak apa.Hihihi!

Tak caya korang try la.Muahahahaha!

2 comments:

Rafhani said...

Gelas pun gambo Fiona...diet kemende.Hohohoho

Tengku Damia said...

Jeles lettewwww!hahaha

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me