Sore

Kat sini kalau ikut jam sama waktu dengan Malaysia cuma yg bezanya adalah peralihan waktu antara siang ke malam tu adalah lebih awal.

Seperti yg I duk pung pang sblm ni,iaitu waktu di Queensland dengan sini pulak bezanya dua jam.Masalah budak2 ni pulak,diorang ni nak tidur ikut waktu Brisbane jadinya jam 8 malam diorang dah buat perangai sbb ngantuk.Jd boleh bayangkan la kalau tidur jam 8 mlm,jam 6 pagi dah buntang bijik mata dua2 orang ni.Awal gila bangun.So I mmg dah takleh nak sleep in la after Subuh.Selalunya kalau kat rumah time Damia tak ke kindy,jam 8.30 pagi baru diorang ni bgn.Ayayayaya!Dan hingga saat ini tak berubah lagi masa tidur diorang so dengan mak diorang la sekali kena jd morning person la skang ni.

Nak cerita sikit pasal jarak antara Queensland dengan WA ni perjalanan dari Brisbane ke sini dengan flight adalah lebih kurang 5 jam.Jauh tu.Kasi dramatik sikit.Jauuuuuuuuuuhhhhhhh tuuuuuu.Jadi toksah nak berangan dari Brisbane ke sini nak berkereta.Boleh tu mmg la boleh cuma berapa lama masa yg nak diambil tu taktau la.Hehehe!

Kalau nak ke Melbourne biasa jugak Malaysian kat sini pergi berkereta.Dua hari perjalanan katanya.Selalunya diorang akan singgah Sydney dulu pastu baru ke Melbourne.Setakat ni takde lagi dlm plan kami nak berkereta jalan2 cuti-cuti Ostolia lagu tu.Hehehe!Kejung punggung duk dlm kereta tp seronok juga sebenarnya kalau pergi ramai2.

Terbayang betapa fun kalau dapat jalan-jalan naik caravan.Ini antara aktiviti fav orang kat sini.Tp kalau tak silap nak ber caravan takleh sebarangan naik gerak mcm tu je.Ada rules and regulation dia jgk rasanya.Lps tu kalau tak silap caravan ada pitt stop dia.Takleh stop sesuka hati.Hehehe.Nnt la kalau I dpt info I share.

Esok suami cuti.Haritu cakap Khamis.Tup tup semalam cakap Selasa pulak.Isk!Memana la.Janji ada day off.Serious I rasa dah kejung otak sangat dah ni asyik terperap kat rumah.Nak keluar kalau just I dgn anak2 ni mcm malas sgt.Kalau ada suami sekali lain sikit feel dia.Muahahaha!

Dah la semalam I pergi park kat depan apartment ni.Lupa pulak haritu hari Ahad so mmg ramai la orang duk beriadah.Tang beriadah tu takde masalah tp tang beriadah sambil bwk anjing tu yang masalah.Masalah pada I la.

I duduk kat bench tepi taman tu riba si Dian.Pastu ada la satu uncle ni lalu kat depan sambil pegang anjing dia.Manja haish!Uncle ni stop tegur I,pastu sembang la kan.Tapi malangnya tuan sembang,anjing pulak nak bermesra.Dah la pagi tu hujan sekejap so sah2 la anjing tu basah.Duk gesel kat kaki I.Jadi mmg confirm kena samak la kan.Mana la nak cari tanah ni.Adesh la!

Tetiba teringat pengalaman my husband lagi dasyat.Dia nak ke tempat shutdown dgn kwn dia.Sekali kawan dia ajak singgah rumah dia kejap.So my husband turun la dari kereta.Cantik keluar dari kereta,dua ekor anjing peliharaan kawan dia tu datang nak gomol my husband kononnya nak greet tetamu la.Muahahaha!

I tergelak sakan time my husband called I sbb sumpah suara dia mcm nak menangis sambil bercerita kat I.Mmg satu kerja duk mencari tanah nak samak balik.

Manja haish anjing kat sini.Tapi kalau ada yg faham muslim takleh sentuh anjing tu,mmg cecepat la diorang jauhkan dari kita.Tapi masalahnya tak semua yg tahu.Sama mcm ada satu untie tu bila tgk Damia duk mengedik panggil Dog!Dog! Memang la dia datang suh Damia pet kan dog dia tu.Bebudak mmg tak tahu.Dah la anjing dia tu comel gila.Hahaha!

Tapi syukur anak untie tu tahu so cecepat dia cakap kat mak dia muslim takleh sentuh anjing dengan sengaja.Terus untie tu dukung anjing dia pastu tunjuk jer la kat Damia.I pun ada gak explain kat Damia tapi tang soalan dia,"Kenapa sentuh anjing haram bonda?".Hmmm.....mmg lama gak la duk fikir nak bg jwpn yg paling tepat bagi dia faham.


Ini pic jam 5 petang.

Esok entah apa plan suami tak tau la.Tp pagi esok dia ada interview.Lepas tu la kot baru keluar jln2.So esok I istihar hari dapur tak berasap.Hahaha!Dan esok pun kena shopping groceries jgk pastu nak ajak suami cari seafood la pulak.Dah naik wenggggg dah perut asyik melantak ayam jer setiap hari.Argghhh!Takleh tahan la.

Biasa la orang Terengganu nana nana Terengganu kiteeeee.Ikan always dihatiku.Muahhh!

Eh...tak habis lagi entry ni.Actually cerita byk nak di pot pet kan kat blog ni tapi bila ada masa,idea pulak takde.Tapi bila ada idea masa pulak takde.Lately ni Dian tak bg kerjasama sangat.Asal nampak jer I bukak lappy,mulalah gigih nak online sekali.Inipun dah byk setting yg lari gara2 tgn kecik tu jugak la.Habis benda diketuk2nya.Takleh ketuk dia jilat.Sabor jer la.I pulak letak lappy kat coffee table jer jd mmg mudah sangat la si anak nak serang hendap tiap kali mak dia takde kat situ.

Malam ni rasa free sikit siap leh kemas rumah,kemas dapur.Suami bwk Damia keluar so I leh la lepak2 kunyah kacang sambil tgk tv.Kalau ada Damia,jangan harap la nak tgk tv.Balik2 kena hadap cerita dia.Suami ajak follow sekali tp rasa mcm malas jer.Satu lagi sejuk kot pastu sian kat Dian la nanti.Dan yg pasti suami pergi jumpa kawan2 dia.Bohsaaaannnn la.Mesti I diam jer nanti.Malas ah.

Jadi itu jer la.Hahahaha!Sorry la kalau bosan baca.Next entry I cerita something yg ada info sikit.Muahahaha!Tapi entry ni pun mcm entry membebel jugak sebenarnya.Entry lepas perasaan.Hahahaha!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me