Delivery to your door step - Saturday

We deliver to your doorstep katanya.I ni pantang ayat delivery ni.Takleh tengok.Hihihihi.

Jadi hari Sabtu kita umumkan hari dapur tidak berasap.Jd buka FB anda,masuk ke Iklan PPMQ dan order la menu apa yg menepati nafsu citarasa makan anda.

Usai bertiga jer kat rumah mcm tak berbaloi nak masak nasik minyak so Iollsss order jer hokkey.Add on sekali dengan kuih sago dan bubur pulut hitam.Tiga menu tapi mahveles I tell u.Tapi menu hari Ahad lagi double mahveles.I order sampai total $20.Huhuhuhu!Banyak order kuih sbb nak share makan dengan jiran Mbak Endah ngan Mbak Rifa.

Seronokkan?Seronok dari tiap kali bukak pintu pastu nampak abang Domino Pizza tercegat depan pintu gate.Ok.Itu cerita lama.


Tapikan jualan makanan Malaysia ni jarang weekdays.Kadang2 jer ada.Kadang2 takde.Selalunya kalau ada mmg diorg buat delivery jugak la.I sukeeeee.

I bukan apa.Kalau self pick up ni payah sikit la.Tp yg hari Ahad ada jer I order kat sorang abang ni,dia tak buat pun delivery tp wife dia willing nak hantarkan kat rumah.Dia pun tau I takde transport.Huhuhuhu!

Aduh bahagia betul kita dipagi Sabtu ni bersenang-lenang sambil hupdate blog.Kikikiki!

Damia as usual la pagi2 lagi just mintak butter cake pastu sapu nutella,milo sechawen.Burppp!kenyang pastu ngadap tv sepanjang hari.Dia tak hadap sgt makanan yg I order ni.Kalau dia mintak pun,2,3 suap,cabut lari la pastuh.

Banyaknya free time we ollsss this weekend.Skang pun duk kira hari.Jadi we ollsss ada dlm 7 hari lagi.4 hari Damia cuti,Khamis Jumaat school,Sabtu petang kami ke Perth.So harini dok fikir pengisian apa nak dibuat.Nak kemas rumah maklum la rumah sebesar istana,setengah jam pun dah settle.Kikikiki!

Kain baju pun takde nak dilipat sbb jenis I kalau angkat jer dari ampaian terus lipat sesiap so takde delay.Takde delay makanya takde la kain baju membukit.Nak iron baju keje suami?Tak pernah ada dlm kamus hidup.Kikikiki!Dia keje pakai uniform yg takyah susah2 nak iron.Ni bukan jenis suami pergi kerja pakai neck tie bagai ni.Ini pergi kerja bau Giorgio Armani balik kerja bau minyak bau besi ni.Ok itu jer la kot.

Heaven btol makan harini.Apapun,Happy Weekend everyone!

Alhamdulillah.

2 comments:

Nastyna said...

eh bagusnya ada delivery makanan kesukaan ramai kiter hihihi. kalau la i pandai masak... nak jugak la buat bisnes masak2 deliver canni, kalau pandai masak hehehee. have fun uols. eh kita pun kalau angkat baju terus lipat masuk lemari, mmg tak pernah menimbun la baju kat umah ni hehehehe and iron pun tak pernah sekali hehehe.

Tengku Damia said...

I pun teringin nak bisnes jugak cuma takde keberanian pastu sedap ke makanan yg I masak tu.Hahaha!Plus transport la kalo nak mengantor tu.Haaa.....bagus byk persamaan kita.Boleh geng!

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me