Bunny and eggs chocolate

Ester jatuh pada hari Isnin.Jadi kat sini kalau cuti jer memang cuti betul la.90% kedai tutup kot.Alahai omak!Kikikiki!

Semua tahukan Easter tu perayaan Kristian so takyah cerita panjang la.Tapi malam tu barulah I nampak beberapa rumah meriah dgn kunjungan tetamu.I taktau tradisi kat sini macam mana.Maklum la baru sgt duk sini.Tapi masa hari Good Friday haritu pun sepi jer.Tp malam before or after Easter haritu (lupa lak) ada la beberapa rumah keliling rumah I ni dikunjungi tetamu,pastu diorang duk sembang2,makan2,gitu la.Dengar la dari rumah ni kemeriahan dia tu.Baru nampak rumah2 diterangi lampu until 10 malam kot.Kalau tak after Isyak,skang Isyak jam 6 lebih,kebanyakan rumah dah sepi.

Kat tempat kita kalau cuti perayaan atau hari2 tertentu mall open mcm biasa.Sini tutup.So Isnin tu sepanjang hari la duk melepak kat rumah.Udah la sepanjang hari siaran tv tak best langsung.Ntah apa yg kami buat taktau la sepanjang haritu bagi isi masa.Hahaha!

Tup tup maghrib tu jiran datang hantar coklat.Hihihi!

Suka la kami dapat coklat free.

Sedap pulak tu rasa dia.Pulun la makan sampai tanggal gigi.Sekarang ni memang diorang dah buat jualan murah besar-besaran coklat2 nimemandangkan Easter dah berlalu tapi takde la nak membeli walau kalau tgk dia punya packaging tu mmg rasa ringan jer tgn nak sambar beli tapi bila fikirkan nnt siapa nak makan?Kalau ada kakak kita takpe.Dia hantu coklat.Hantu betul pun dia jugak.Muahahaha!


Budak merangkak macam askar ni terus serbu.Cara serbu mcm dah boleh makan.Sian dia.


Kakak dia apa lagi.Terus ngap sebijik.Tapi tak sempat habis pun terus surrender.Besar sangat.


Adik pun nak kerjakan jugak.Sampai menjejeh air liur.Pandai pulak pilih bunny.


Itulah jer ceritanya.Tak la menarik sangat pun.Kikikiki!Tang dapat coklat free tu jer macam menarik sikit.

Malam tu I masuk dapur dah nak tidur dah time tu tengok segala coklat tersusun macam ni.Tapi kita ingatkan Damia punya kerja.Tapi rupanya bapak dia punya kerja.Mmg takde kerja betul la.Rajin duk susun atas meja ikut turutan pulak tu kecik depan besor belakang.Mcm nak amik gambar satu kelas zaman sekolah dulu.Kikikiki!

Dulu time skolah bengang jer sbb asyik kena duk depan maklum la petite.Ye ke?Hahaha!Skang tak dah kot.Dah membesar bagaikan juara.Kikikiki!Sama gak kalau beratur time assembly.Kena duk baris paling depan.Kita beria nak duk belakang sbb boleh sembang.Hahaha!Haish!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me