On weekend Queen Street Mall

Queen Street Mall Brisbane harus masuk dalam list tau kalau datang ke Brisbane.Hihihi!Inilah tempat bagi  kaki shopping,window shopping or sight seeing dan juga berlibur bersama teman dan juga yang tersayang.Ewah!Ayat buku.

Macam kami ni pulak datang sini bila dah takde tempat dah nak pergi.Boleh pulak lagu tu.Kikikiki!

Jadi dihujung minggu yg agak bosan itu,kawan kami membuat cadangan yg agak bernas dengan mengajak kami ke sini dengan menaiki Citycat (Ferry) walhal kalau dari rumah I tu naik bus straight jer sampai sini so takyah la menapak naik cerun tinggi gila sambil tolak stroller.

Usih!Dah la panas lagi kot time tu.Phew!

Tapi takpe la.Dari sepanjang hari duk berperang dengan anak kat rumah,baik kita keluar jenjalan cuci2 mata.

Plan cuci2 mata telah bertukar kepada shopping puleksss bila tak menahan pulak tgk latest design knit sweater dengan khakis kat butik Tommy Hilfiger.Kemain I dengan beraninya tak agak2 amik knit sweater color yellow kau.Hahaha!Bagi 1 km org dah nampak.Khakis tu pulak mmg dah lama cari tp takde size.Sekali kat situ ada size kita tp ikut size US.Ekkk!Besor sgt ke tuan tanah ni.Kikikiki!

Sbb shopping tak agak2,sales pun takde lagi,latest design pulak,jd telan ailio jer la.Dah beli tu jadinya nak beli menda lain dah tak dapek.Alahai!

Jadi jom kita cuci2 mata jer la jenjalan.


Jadi sbb datang haritu on weekend jd byk pulak orang duk buskin' la,ada live band bagai.Kira ok la.Sedap pulak perfomance diorang haritu.Sungguh tak menghampakan.


Duk terkedek-kedek cari tempat nak menyusu si Dian tetiba nampak ni.I taktau trick apa org ni pakai tapi lama gila kot dia duduk mcm ni.Tak cramp vontot agaknya.Hahaha!


Dan haritu my friend Sarah byk jugak shopping.Jadi ini scene menanti dia la ni.Kita duduk-duduk dulu.

Point kat pic belakang.Inilah contoh Islam itu mudah.Kita boleh solat dimana-mana.Kat sini nak solat walau kat kawasan public macam ni takde masalah.Tak dihalang pun.Alhamdulillah.Sbb kalau ikutkan mmg susah pun nak cari tempat proper yg boleh solat.Mcm kami ni mmg sah2 balik rumah la solat.Satu lagi udah rumah tak jauh mana pun.Setakat ni baru jumpa satu jer tempat yg dia provide prayer room iaitu kat Harbour Town.



Ini menatang siput ni ada betul2 kat tepi Bank of New South Wales.Menjadi tarikan orang ramai termasuk anak dara sendiri yg beria sgt nak masuk sini nak tgk ada apa kat dalam.Walhal takde pape pun.Kikiki!


Kalau tak silap ada Museum area sini cuma taktau sebelah mana.Tapi haritu jiran ada gtau museum kat sini best jugak kalau dtg bwk anak2.Very interesting la utk bwk anak2.Nanti la plan dgn suami mcm mana.Rasa mcm berminat pulak nak pergi.


Motif amik pic ni adalah nak tunjuk yg petak kecik tu mesin ATM.Hahaha!Kalau tak silap la.Kecik gila.


Bangunan bank yg sangat unik.Rekaan zaman dolu-dolu ni.Pintu masuk pun kocik jer.Tak auto pulak tu.Hehehe!Nice.

Inilah buliding Bank of New South Wales.


Jadi kami kat sini untuk beberapa jam sajorkkk.Dah penat segala moh la pulang.Datang ni hari Sabtu kalau tak silap so Ahad tu tak kemana la kami.Stay kat rumah jer buat la apa yg patut.Gitulah kekdahnya.Sekian.

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me