Mini

Beautiful day with a great breakfast.Never ever skip your breakfast.Nak kurus diet sekalipun,dengan skip breakfast bukan caranya malah boleh membuatkan anda melantak double time lunch.Percayalah.Based on the true story ni.Hahaha!

Ini cerita pagi tadi.Lepas siap bekal suami dah takleh nak sleep in dah sebab jam 9 am ada appointment Soraya utk routine check up.So bagi mengisi masa yg ada dekat 2 jam kot,sbb dah plan 8.30 am baru gerak.I nak catch bus jam 8.46 am so still have a time la untuk lenggang-lenggang kangkung ke bus stop 25.Phew!

I just love walking dipagi hari.Fresh air,people who keep greet each other,even dog pun melompat-lompat dipagi hari.Ini I anti.Bukan apa,takut terlebih ramah puleksss dog tu dtg dekat mmg I tendang la.Hahaha!

Jadi sebelum keluar rumah breakfast dulu.English sgt khen cuma air milo tu patut tukar to earl grey tea ke apa baru la ngam.Kikikiki!

Tapi makan jer la apa yg ikut selera.Semalam singgah Coles beli butter croissant.One of my fav sebenarnya.Lepas tu just put some Meadowlea butter and rasberry jam.Hmmm....sedap.Nampak tak butter dan jam mini tu yg selalunya kat hotel2 ada la.Actually ada je yg dijual kat supermarket yg size mini ni cuma tak semua la ada.


Jadi nak citer pasal benda ni la.Itu pun boleh jadik topik.Layankan jer la.Hahaha!

My husband shutdown di Gladstones lebih kurang 13 hari mcm tu la.Jadi dia cerita diorang stay kat satu tempat ni mcm ala2 camp gitu tapi bilik satu sorang la.Mcm resort pun yer.Jadi total yg pergi haritu mmg ramai dan kat tempat tu ajer ada kot dalam seribu orang.Ramai gila.I berkata.Hahaha!

Jadi suami cakap makanan yg disediakan mmg banyak giler.Tapi takde maknanya jugak walau banyak makanan sebab takde singgang,udang masak petai,ayam goreng kunyit,masak lemak tempoyak ikan patin bla bla bla.Hihihihi!

Jadi suami I tu bertabahlah selama 13 hari hadap roti.Nak makan ayam daging segala tak confident halal.Nasik nan ado.Cuma katanya dah hari last tu baru diorang masak menu ada ikan dan nasik.Suami pun pulun tak henggat.Kesian dia.Dah la sedia keding,tambah lagi keding.Itu yg hari dia balik tu kemain I masak ayam golek beb siap sempat lagi baking chocolate cakes.Happy la suami.


Jadi dia bukak beg tunjuk hasil kutipan setiap hari.Boleh lagu tu.Kikikiki!5 tupperware.Memula I takleh agak lagi apa isi.Bila buka sekali tgk menda ni.Rajinnya duk kutip.Kikikiki!Bosan sgt agaknya.

Biasanya menda alah size mini tak mudah nak dapat kecuali special request.Mcm jam or butter tu I pernah la jumpa kat supermarket cuma tak semua brand ada.Tapi kalau sauce,mayonis mini ni I tak pernah jumpa.Kat special event or kat hotel la selalu byk benda alah ni.


Cutekan dlm packaging kecik macam ni.So pasnih leh bg Damia bwk ke kindy.Senang.Practical.Even nak travel pun senang jugak.


Tapi I berani bet kalau uolllss pun mesti suka gak kan?Hihihi!Kalau I memang I suka cuma takleh tunjuk kat suami.Sebab dia cakap pandang pun rasa nak muntah.

Sampai macam tu sekali?

1 comment:

Rafhani said...

Wuhuuuu...saya sukaaa....saya sukaaaa

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me