Daiso

Cuti panjang yang start dari Jumaat until Isnin.Tapi kalau ikutkan kindy Damia tutup almosts two weeks dah straight terus sampai cuti Easter.Bila anak cuti rasa biasa jer,tapi kalau bapak dia cuti rasa teruja dia satu macam.Hahaha!

Memandangkan hari Khamis si bapak ada induction so awal la pulangnya ke rumah.Jadi bila balik awal terus I ajak pergi mall.Motif dia apa lagi.Beli barang la.Tapi mmg timing cantek la bila akhirnya dapat jugak buat lawatan ke Daiso.Lalala!


Dan inilah 1st time jejak Daiso.Kakak  kita kemain lama meracun kita suh pergi Daiso kat Sunway Pyramid tu tapi sampai ke sudah I tak pernah pergi.Bukan tak berminat tp bila bukan tinggal kat rumah sendiri tu jadi mcm malas sikit nak beli barang sbb bilik I kat rumah my parents tu pun sampai dah tak tahu nak sumbat mana dah.

Actually I ingat Daiso yg baru bukak ni kat tempat lain tapi sekali suami tunjuk ,"Haa tu kedai yg dinda nak pergi sangat tu".Eh eh eh!Kat sini jer rupanya.Kat Indooropilly Shopping Center je.Aish!Panjang kaki la lepas ni.Huhuhu!

Jadi lepas jengah masuk tu baru la I tau macam mana store dia.Hmmm....no wonder la ramai yg suka.Sbb mmg best pun.Bebarang pun cute yg amat pada harga $2.80.Jadi start la duk amik benda yg takde pekdah.Suami cakap buat kumpul junk la tu.Hahaha!


Ini barang emaknya.Barang2 anaknya ada lagi ni.

Tapi nasib suami ada kan so dia la mampu control bini dia dari amik trolley yg kedua.Kalau tgk ni tak byk mana sgt sbnrnya tp yg aim next time datang lagi rasa mcm byk jugak.Wahahaha!

Barang2 pada harga yg sangat murah.Tp kena pandai pilih jugak tau.Jangan pakai ambik jer.Tapi takat ni I rasa yg beli tu semua puas hati sbb condition tip top.Dan sbb itulah sesuatu brg tu tak semestinya murah tu kualiti low dan yg mahal tu kualiti tip top.Pendek citer,kita sbnrnya yg kena pandai membeli.

Pastu habis cerita hari Khamis.

Esoknya hari jumaat sambutan Good Friday bagi mereka yg beragama Kristian la.Ingatkan cuti kononnya nak pergi beli groceries tp choi sangat la sbb kebanyakan kedai tutup even kat mall.Mmg beza kat tmpt kita.Kat tempat kita tak kira la hari perayaan besar sekalipun,mall tetap bukak mcm biasa.

Tp suami gigih jugak ajak ke Wolies kat DFO Brisbane.Dan bayangkan,Wolies kat situ jer satu2nya yg dibuka di Queensland pada haritu.Itu apa yg staff dia cakap la.Kalau tak betul pi la marah dia sbb bg info salah.Hahaha!

Kebetulan staff dia tu orang Malaysia gak datang follow isteri yg buat PHD kat sini.Diorg takde anak lagi so bosan kat rumah katanya,itu yg dia kerja tu.Actually kami selalu jer jumpa dia everytime datang sini.Baik dan sangat peramah.

Dia pun boleh perasan kami lama tak kesana.Hmmm.....itulah.Suami asyik outstation jer kan pastu skang byk shopping groceries kat area dekat2 rumah je.

Lepas shopping groceries terus balik rumah la sbb mmg dah taktau nak pergi mana.Sepiiiiiii oiiii city tengahari tu.Petang sikit baru mcm sibuk sikit.


Otw balik rumah.

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me