Detox

Cara mudah nak detox eh bukan.Cara MURAH nak detox sebenarnya.Hahaha!

Air kosong lepas tu masukkan beberapa hirisan lemon.Keberkesanan taktau la sbb I pun taktau lagu mana nak measure.Hiks!Tapi ada la cuba buat.

Tapi sbb cheapskate,jadi mmg teruja la nak cuba lepas tgk ramai orang duk pot pet pasal ni.

I ni mmg jenis kalau lagi buleh guna apa benda yang dah sedia ada kat rumah memang I akan buat.



Penjagaan muka pulak tipulah kalau takde pakai apa2 set kecantikan.Tapi kalau tang menggunakan bahan2 semulajadi I mmg cepat jer nak cuba.Satu mungkin sbb kulit I takde masalah sangat so tala apa pun dia orait jer.

Cuma baru2 ni ada cuba tepek putih telur kononnya bila kering nanti leh la tanggal pastu tarik2 sekali kekotoran yg memenuhi pori-pori kulit tu.Kemain lama biar kat muka ingat boleh la tarik tapi sekali tak berjaya.So I tanggal dgn cara cuci terus.Frust hoi!

Pastukan ada jugak jumpa byk tips2 yg menggunakan bahan2 yg mudah didapati dalam rumah.Antaranya yg I dapat dari blog Cik Monster Glider tu.Taruk lemon,madu dan olive oil.I cuba mmg menjadi.Kulit jadi lembap sgt lepas tu.

Tapi sbb time buat tu I malas nak simpan balik segala mangkuk semua ke dapaur,esok tu suami tanya "Awak makan dalam bilik yer semalam?Kalau saya makan awak marah".

"Eh,mana ada!".

Oiiiii!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me