Tidak fokus dan kelam-kabut,memang mendapat la~

Tajuk entah apa.Tapi ada la kene-mengena dengan entry.Hihihi!

Tidak fokus dan kelam-kabut.......................hmmmm...................sifat sejak azali.Tidak fokus atau short term memory pun yer.Mahu tak.Benda yang I baru tutur,gap dalam 4 minit 28 saat giteww tetiba I boleh lupa I cakap apa.Hahahaha!

Jadi no wonder la everytime kalau kat rumah la selalunya (kata suri rumah),kalau dari dapur I niat nak angkat baju dari ampaian,I pun gerak la ke bilik nak ambik bakul tapi end up dengan tetiba kemas bilik pulak.Misi awal masuk nak ambik bakul tapi boleh jadi benda lain pulak yg dikerjakan.Haish!Memang selalu macam ni.Dan satu lagi benda yg selalu jugak berlaku especially kalau nak masuk toilet cuci muka,mmg niat awal nak cuci muka,tp tup tup muka tak cuci lagi,tapi kita ngah sedap pulak duk sental sinki la,toilet bowl la etc.Arghh!Selalu mcm tu.Takleh nak fokus sesatu.

Yang kedua pulak,kelam-kabut.


Ini waktu nak balik kerumah dari rumah my friend.I kalau banyak sgt benda kat dlm otak,mulalah jadi cepat nak serabut otak.Dan bila serabut otak,cepat pulak nak lupa benda2.Misalnya I punya card utk public transport kat sini.Selalu sgt lupa letak kat mana.Dan dengan kelam-kabut time bus dtg tu mmg senang sangat jadi.Kadang2 I duk cari kad,tp sebenarnya kad tu ada je kat tgn.Boleh macam tu?

Dan I rasa inilah kelemahan I.

Jadi from now and onward,I bertekad untuk menjadi seorang yang lebih cool.No more kelam-kabut dan lebih fokus.Sebab kalau kita kelam-kabut semua benda tak jadi tau.Bila kelam-kabut,kita tak fokus,bila tak fokus,kita tak nampak jelas apa benda yg kita nak buat.Jadi skang I dah start slow and steady.Sebab bila slow and steady kita bagi ruang kat otak kita untuk berfikir secara proper.Kalau kita kelam-kabut,otak pun jadi huru-hara sama.Itu yang jadi pegang ni tak kena,buat tu tak kena.Haaaa....gitulah kekdahnya.

Jadi tadi I slow and steady la.Keluar awal dari rumah so takde la terkocoh-kocoh nak catch the bus.Rilek jer jalan bawak anak.Pastu make sure card duduk kat tempat sepatutnya.Bila bus sampai,naik plan2 takyah nak cepat2 sangat sbb driver tu takdenya gerak bus selagi kau tak settle anak dlm stroller then duduk.Hahaha!Nampak sgt sebelum ni kelam-kabut.Nak buat macam mana.1st time bai plus bukan kampung halaman sendiri.Kikikiki!

Jadi slow2 turun bus,slow2 turun bukit jalan kaki balik rumah,pendek kata semua slow la.

Sampai rumah slow2 bukak pintu.Phew!

Pastu dah kemas apa patut,eh,lapar pulak perut.Jadi slow2 masuk dapur (tak follow nafsu naga dah asal lapar masuk kepala dalam esbok).

Nampak roti kat kaunter,slow2 ambik roti,ambik nutella.Buat kat anak satu,buat kat diri sendiri satu.Pastu duduk makan kunyah slow2 tapi............................................

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Sekali.............................................dari kunyah slow terus stop terus kunyah bila mata nampak ni.


Celakak roti dah expired.Haishhhh!Macam mana I boleh terlepas pandang ni???????????????????????

Kenapa?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#$@%^&&*&***%@$$%

Aik aku slow pun disaster jugak??

1 comment:

Rafhani said...

Kahkahkahkahkah...sama la cam aku...

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me