On weekend - Target

Assalamualaikum,

Esok Valentine's Day.Oh specialnya hari esok bukan sebab nak celebrate ke apa (orang Islam takleh celebrate hokkey) tapi sebab tarikh esok la terpampang dimana-mana,berpusu-pusu katalog masuk sampai penuh post box kita,hahaha,ya ya ya...the magic word ting!! SALESSS!

Actually tak tunggu on special day jer nak SALES sbb rasanya after Christmas haritu SALES still on jer lagi sbb rata2 store yg I ukur (hehehe) kebanyakan mmg SALES.Masa sampai Brisbane haritu,esok tu terus ke DFO kat airport tu cari peralatan dapur,mmg 50%,60%,70% asal la tak 100% terus memang byk la.Meroyan jugak haritu cuma suami cakap byk2 instighfar jgn ikut perasaan.Hahaha!Byk masa lagi nak shopping.

Jadi kena listkan mana yg priority dulu.Itu kekdahnya.

On weekend,target kita adalah eh bukan.Sebenarnya pergi Target.Hehehe!Bukan target tahun 2014 apa yang nak capai bla bla bla.Ini Target Supermarket.Kikikiki!

Hidup sebagai surirumah tangga selain dari urus suami,urus anak,urus rumah,urus diri sendiri,part time job lain adalah belek catalog.Ini minat dulu kini dan selamanya.Just belek catalog pun kadang2 boleh membawa pada satu jangka masa yang agak lama.Ada macam baca newspaper pun yer.Hihihi.Kalaulah sikap fokus I baca katalog ni apply time baca buku masa study dulu confirm 4.00 result.Kikikiki!Tapi gitulah.Ah,barang yang lepas usah dikenang.Let's move on.Dan dan kau.

Kalau kat tempat kita katalog tebal ni jarang2 dapat yg selit dalam post box kat rumah.Biasanya hanya paper sekeping atau satu lipat dua.Biasanya kalau nak tebal2 tu kena sign up jd ahli dulu la atau amik direct kat store.Tapi kat sini,penuh post box disumbat dengan katalog.Dah jadi rutin I la p kutip katalog.Selain tu disebabkan takde kerja pastu rajin cari kerja,I sign up semua mana yg boleh jadi members.Sign up via online pastuh diorg akan post la card tu.Gitulah kekdahnya.Tak lama pun nak tunggu.Dalam seminggu,nanti sampai la.Jadi jangan cakap I tak busy.Busy hokkey.Hahaha!

Jadi bila terbelek katalog,nmpk la ada sales kat Target until 14  Feb eh bukan dilanjutkan until 19 Feb ke?Owh man!Jadi moh la ke Target.Mmg mencapai target la bila Target ada kat Indooropilly.Phew!Jadi jom kita pergi capai Target.Wakakaka!


Tapi ini just shopping untuk anak-anak jer dulu.Mementanglah SALES kan,beli 3 dapat rege untuk 2,pastu adalah yg the best price bagai,dibaginya plastik mcm ni jer hah.Suami bwk letak blakang bahu dah macam Santa Clause bawak present dah hakku tengok.


Hasil tangkapan baru satu store.Actually kalau kat area luar Target tu ada jer lagi baby store tapi suami say NO.Next time katanya.Isteri patuh mestilah cakap,"Baiklah".Solehah sangat.

Mau tak kena cakap stop,kalau tak menggila la isteri dah la haritu 3 hari straight pergi mall just beli brg2 dapur.Phew!Nasib brg2 rumah lain dah beli siap2 plus angkut balik dari rumah sewa lama.Kalau sekaligus nak beli mmg pengsan.

Eh.Ini just selingan jer.Dulu Damia stop BF waktu dia 1 tahun 11 bulan so time kami ada kat Brisbane last time dia dah tak BF so mmg I taktau pun fasiliti utk nursing pun mmg tetap ada walau pernah sekali kat Indooropilly Mall ni la depan mata hakku ada sorang perempuan mat salleh ni BF anak dia time naik eskalator tu.Takde cover hokkey.Selambak jer boleh nampak breast dia sebab dia selak macam tu jer.Memang mendapat pengudaraan yang baiklah.Memang sejuk jer la kan pakai main selak lagu tu.Kikikiki!

Jadi I is gelabah terlebih la berfikir apa takde nursing room ke?Dan as usual membuat spekulasi sendiri.Tapi haritu dan-dan jer habis shopping Dian nangis nak menyusu.Mengagau gak carik tempat.Seat kat ruang legar tu ada cuma I kena keluarkanlah nursing cover bagai tapi tetiba ting!Mata tertacap kat signboard nursing room.I pun lupa samada signboard dia tulisan or symbol.So terus la jengah.Memula try tolak pintu dia,eh,asal ketat sngt nih!!!Tapi sekali,zuppp!Hmmmmm.......Pintu auto la.Kejadah apa I nak tolak2.Phew!Nasib takde orang kat belakang.Cover malu.

Bila masuk jer,umanggg aiii.Besarnya dan teramatlah selesa.Ini bukan takat selesa nak BF jer ni.Tempat buat hilang lenguh kaki pun boleh ni.Kikikiki!Jadi kat tepi pintu ada sofa besar so I duduk la situ menyusu.Mata duk pandang kat ruang singki dia,bukan tempat cuci poo poo tau situ,tapi tempat nak minum air siap ada air sejuk air panas sekali microwave tu.Maybe utk orang yg bwk stok EBM kot.Kot la nak panaskan ke apa.Nak cuci poo poo anak ada toilet khas kat tepi dalam bilik tu jugak.Tmpt nak tukar diaper pun selesa kemain.Siap ada tv cerita cartoon.Pastu ngah duk melayan perasaan tu tetiba masuk seorang lelaki.Jeng jeng jeng!Straight je dia pergi kat mini pantry tu minum air.I is terkejut jugak cepat2 cover baju manalah tau takut ada terbukak ke apa.Rasa macam nak jugak cakap,eh,asal masuk sini.Ini tempat menyusu.Lelaki takleh masuk.Kikiki!Pastu dah minum dia keluar.Jd bila dah selesai BF Dian,I buat la lawatan tapak kejap.Sekali,dang!Tempat menyusu sebenarnya bukan kat sofa tu hokkey.Dia ada pulak satu private room yg pintunya dah siap2 cover dengan kain.Hello hakkak yg vijak,itulah sebenarnya tempat nak menyusu.Kat situ kalau nak tanggal baju pun takpe.Oooooo......sigh!

Jadi no wonder la lelaki tu selamba jer masuk tanpa rasa bersalah.Dan tempat nursing tu pun siap ada tv jugak kot la ibu yg ngah BF tu bosan.Amboiiiiii!Choi sangat!~


Haritu singgah mall kat Mt Ommoney,terjebak jugak kat Matchbox punya store.Kalau nak cuci mata tgk sini:: Matchbox.Memang meroyan jugak la I.

Ok bai!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me