Big sister

Haritu duk belek2 folder tengok gambar lama-lama,sekali terpandang gambar Damia kat depan rumah di Springfield.

Bulat sangat dia waktu tu.Umur dalam 2 tahun kalau tak silap.Sajer jer la buat perbandingan 2012 dgn 2014.

Apa yang I nampak,dah big sister anak dara kita.Sekarang dah boleh diharap dah kalau nak mintak tolong apa2 cuma tang mulut mmg takleh blah.Macam makcik-makcik sangat.Rasa nak cubit2 mulut kecik tu.

Makin panjang akal,pandai bagi alasan.


Owh!Im missing posting pasal birthday celebration dia haritu.Tengok la kalau datang mood nak bercerita.Dah basi dah pun cerita tu.Hahaha!

Dan big sister ni bakal nak masuk kindy.Hari2 duk tanya bila nak hantar dia ke sekolah.Sabar la nak.Kindy sini bukan macam kindy kat tempat kita. Mak dalam dua minggu buat survey tau nak.Survey tu bukan survey apa,tapi survey carik yang paling murah. Tengok yuran kindy mau heart attack mak.Bayaran ikut semester ( 4 terms kalau tak silap dan satu term untuk 10 minggu ).Sekolah pulak 3 hari seminggu,pastu minggu seterusnya 2 hari.Means bukan hari2 la sekolah tapi bila fikirkan ni peluang nak bagi Damia exposed dengan dunia baru,kami decide hantar jugak.Nanti tak terkejut pulak dia bila masuk ke sekolah baru yg seterusnya mungkin bukan di Malaysia lagi kot tapi still dalam perancangan.

Maka berakhirlah pencarian cintaku kindy.Tadi I dengan suami dah mcm tak cukup masa berkejar.Suami sampai rumah dlm 12.30 pm,terus pergi kindy Damia.Pergi tu mmg confirm la bukan kejap2 sbb mesti ada sesi tour dan penerangan punya.Dah settle situ jam dah nak masuk jam 1 lebih kot.Suami nak pergi solat Jumaat pulak.Terkocoh-kocoh la balik pastu dia pergi solat Jumaat.Habis solat balik lunch dulu pastu berkejar pulak pergi klinik ada appointment Dian pulak.Harini suntik untuk pneumococal.Last week hep B sebab I tertinggal tak suntik time umur sebulan haritu.Pasal immunization ni nnt I blog pasal ni bila ada masa.

Berbalik cerita Damia,interesting jugak rupanya proses nak masuk kindy ni.Mmg jauh beza la dgn tempat kita.Tapi hampir sama dengan kindy Damia dulu iaitu 3Q Montessori.Playschool punya kindy dan kindy kat sini pun sama jugak konsepnya.So I harap Damia happy la.Dah settle register,by next week start class.Wish me luck!Hope tak ada la drama air mata.

2 comments:

SUwithlove said...

Good luck! Saya dah selesai dah.... Mcm2 ayat guna + doa..... Tapi xder paksa2 @ marah... Alhmdllh menjadi juga.

Tengku Damia said...

Orait.Nnt boleh praktik : )

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me