Guyatt Park - Ferry

Transportation kat sini banyak pilihan.Pilih ajer nak guna yang mana.Strategik jugak rupanya kawasan rumah sewa baru ni.Bus tu tak kiralah mmg setiap area ada.Train station pun dekat jugak tapi harini nak cerita pasal naik ferry ke city.

Jadi haritu on weekend after asar,kami plan nak ke city iaitu ke South Bank dengan menaiki ferry.Memandangkan 1st time naik jd takleh nak bayangkan lagi keadaannya.Maka next time kalau pergi lagi boleh bawak basikal Damia sekali dan mesti dia seronok cycling kat area South Bank sana maklum la situ antara kawasan rekreasi yg agak popular la untuk orang sini.

Sebelum ni kalau ke sana kami biasanya naik kereta la.Parking agak mahal hokkey kat sana kecuali kalau bernasib baik dpt park kereta kat luar2 tu kira ok la tapi kalau pergi time weekend,kirim salam jer la.Memang ramai orang plus on weekend akan ada stall kecik2 kat sana yang menjual pelbagai barangan.I mmg dari dulu suka sini just dtg nak cuci2 mata tapi kalau every weekend dtg cuci mata bosan gak sbb kdg2 barang yg sama jer yang dijual.Tapi kdg2 bertukar jugak orang yang menjual tu.Tapi takat mana sangatkan kita nak membeli membelah.Kikiki.Cuma ada gak berkenan homemade dress for kids haritu,terjebak juga beli satu.


Ini pic kat Guyatt Park.Taman ni famous jugak bg komuniti Malaysia buat jualan makanan dihujung minggu dan jugak port berkumpul reramai.

Nak kesini tak jauh pun dari rumah.So park kereta sini dan moh la kita gerak ke jetty.


Jetty di Guyatt Park.


Inilah ferrynya.Besar hoi.Tempat duduk byk so jangan ribut-ribut nak berebut seat cuma tak tahan kalau tempat duduk kita tetiba ada datang duduk pastuh bawak anjing.Cabut lari please kalau taknak kena jilat free.Kikikiki!


Haritu kami stop kat South Bank.

Tiket lupa pulak berapa harga tp rasanya mcm dalam $5 per person.Within 2 hours kita naik untuk balik ke tempat asal dah takyah beli tiket baru.Lebih dari jam tu kena beli tiket baru rasanya.


Haish!Kalaulah bunga2 ini bertumbuh mekar didepan rumah.Alangkah santeknya.Ahoi!


Inilah port suami cakap datang cuci mata.Ciss sangat.Kolam renang besar siap dgn pasir pantai buatan yg menarik.Feeling2 di pantai la kononnya.


Lukisan tu semua perempuan tu lukis.Huhuhu!Berbakatnya dia.Nampak real pulak tu.


Antara stall yg ada tp rasanya dah pernah memblog psl nih.


Jalan2 pusing area ni sesambil layan telinga dengar live band.Sekali tu diorang nyanyi lagu Sweet Home Alabama dan mcm  biasa la I duk humming la sepanjang petang tu.Sekali malam tu kat rumah ada pulak cerita dia Sweet Home Alabama tu.Layankan jer la walau movie lama sbb mmg minat sangat dengan Reese Witherspoon.Lepas tu as usual beli churros,beli jagung rebus pastu beli pisang goreng versi OZ tp lupa pulak snap pic sbb rakus sgt dpt je terus makan tak henggat.Hahaha!

Haritu Damia nak swimming tapi memandangkan dia still selsema so I tak benarkan.Telan ailio jer la dia.


Dah dekat nak masuk jam 6 petang,kami pun gerak balik.Next time datang lagi kita angkut sekali dengan basikal.Mesti Damia happy giler.

So chow!Bai.

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me