Sopink online

Ekcelli kan I ni jarang nak memarah.Nak ribut2 uollsss.Hiks!

Ni apa kes ni?Huh!Ni nak habaq mai cheq panas hati betul harini.

Ceritanya mcm ni.I ni jarang shopping online.Kiranya kadang2 tu ada la beli2 online ni tapi takde la sampai tahap addict nak  bershopping je manjang sbb I lagi prefer shopping yg boleh sentuh raba barang tu baru beli.

Iyalah.Sebut shopping online,barang yg kita nak tu memang based on gambar jer la kan pastu description sesikit provide by seller.

I ni memang ngah cari inner yg best.Tak kesah la rege mahal sikit pun janji elok dan sedap pakai.Haritu duk browsing kat Instagram,tertengok la satu inner ni memang cantik dan kalau satu RM35 I rasa dah affordable la so order la 3 terus.I txt penjual ni tanya available ke tak dan within 2 hours kot dapat la reply suh bank in bla bla bla.

Jadi I pun bank in la pastu tunggu jer la respon dia.Until sehari takde respon langsung I pun txt la dia balik.Bila kita guna ayat mcm bengang eh pandai pulak tak sampai sejam reply.Dia reply cakap order masuk beribu jd I ni kena ikut giliran la baru nak dilayan.Oh!Kiranya bila I txt memarah tu boleh pulak balas cepat.Potong barisan agaknya.Lepas tu dia cakap pekerja dia pun nak rehat bla bla bla.Owh iya la kan.Order beribu sampai msg I pun tak sempat nak tgk.Sampai kena drag berhari2 kot.Kalau business online nombor phone tu boleh pakai nombor sama sampai 2,3 ek?I mean satu nombor boleh dihandle sampai 2,3 orang?Boleh ke lagu tu?I serious taktau ni.

Habis kalau pekerja busy yg tukang reply tu siapa pulak?Supervisor?Ha Ha Ha Ha.Aduh!Tak professionalnya.

Sebab malas nak gaduh so I proceed jer la jugak plus I rasa confident sbb produk ni dijual oleh orang yg famous bak ang.Mesti tarak tipu punya.Dia pun mesti nak jaga reputasi dia jugak.Betul tak?Dan lepas I reply OK tu hambik kau sampai sekarang tak reply balik.Sadis!I pulak jd bengang bila everytime bukak Insta laju pulak update duk menayang muka anak dia kat Insta.Hai peniaga.Kau takleh nak separate akaun ke antara bisnes dengan family?Memang agak susah la bila nak check blk brg yg kita nak sebab kena cari balik.

Tapi bersangka baik jer la.Yang mengurus ni pekerja dia dan bukan owner dia sendiri.Maklum la blogger famous.Kena la hupdate selalu.Kau ingat senang nak dapat more than 1k LIKES kat setiap gambar?Muahahaha!

But I don't care.Walau wang yg I bank in tu tak seberapa bak kata ada sorang seller ni bila customer tanya pasal brg yg order byk2 kali,tapi seposen sekalipun kalau orang tak halalkan menjawab la kau kat akhirat.Tp skang ni I tak assume I ni kena kencing lagi ke apa.Tunggu je la 3,4 hari mana la tau tetiba barang sampai dan andai seminggu membawa ke dua minggu tu tak dapat2 jugak memang dah sah kena kencing la.

I ni memang kalau nak online shopping berhati2 jugak takut la kena tipu.Setakat ni memang alhamdulillah tak pernah lagi kena tak kisah la beli ngan yg dah famous ke atau yang suam-suam kuku.Respond mmg laju dan brg memang dapat.Ini la yg 1st time I rasa hangit sangat.No wonder la masa nak bank in tu memacam benda jadi mcm dah nak tunjuk sign takyah la teruskan sbb nanti sakit hati.Rupa-rupanya memang betul sakit hati.

Doa I agar dapat la barang yg di order tu.Skang ngah bersangka baik lagi.Takde lagi intro nak keluar @$#%))&^7@!!!))(*( lagi ni.Ngah bersabar lagi ni.

Sabor sabor sambil urut dada!


4 comments:

umiyumi said...

Sabor je la.. tu la payah kan beli online ni.

Alamak k umi pun dah lupa bayar kos pos barang. barang dah sampai, tp kos pos k umi beli bayor.. nasib baik baca entry Fi ni baru teringat. hehehe

Nastyna said...

Dia order dari berlin barangkali, nak kena tunggu stok naik kapal layar muahahaha. eh bersangka naik ni tau. errr macam tingin jer nak tau saper... tapi macam lelebih lak nyibuk nyer kan I ni hahahaha.

Syafinaz Ali said...

Kalau cakap open mcm ni lunyai la i kena bash ngan follower dia.hahaha.apapun dua hari lps ada dia text mintak alamat lepas tu diam blk.nak text tu pun mkn hari sehari semalam.hahaha.dasat2.skang duk nunggu brg jer la ni yg pasti belum kunjung tiba.kikiki

Syafinaz Ali said...

Ha ah kak umi.sabor jer la nak buat mcm mana nak terkena.next time kena lebih berhati2 la sbb kdg2 yg jual online ni ada brg yg kat kedai takde jual.kikiki.bertabah la.

Brg apa mcm byk tu kak umi?hihihi

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me