Masterchef Australia

Seperti biasa,tajuk mesti takmau kalah punya.

Pesanan khas buat suami-suami diluar sana (andai ada yang bergelar suami la yang baca blog tak berilmiah aku ni),bila isteri masak kat dapur tu,silalah ringankan tulang anda membantu sbb walau anda tak take over 100% tugas isteri anda tu tapi at least bila duk berjauhan dari isteri macam Ariey ni,ececece,pandai pulak masak sendiri.Bagus.Dulu Ariey ni bab potong sayur,potong ayam,daging,bersihkan segala seafood semua,serah je kat dia.Tang tu mmg fav dia.Kiranya rajin la jugak nak tolong2 kat dapur tu.

Ariey ni waktu mula2 sampai kat Brisbane sana ada mcm homesick jugak la awal2.Asal call je suara mesti stok2 syahdu punya.Maklum la tak pernah duduk sejauh ini.Tambah lagi kalau dah sikit punya lama duk berkepit dengan anak.Masuk seminggu dah mcm ok sikit dan dah nampak mcm dah boleh sesuaikan diri then start seminggu tu mmg hari2 la mintak resepi.

Tapi dalam 2 minggu ni dia stop kejap sbb dia kena keluar shutdown ke Mount Isa. Seronok pulak hari2 dengar cerita dari Ariey.Tapi bab bercerita ni mmg dari mula kawin sampai ke sekarang pun aku adalah pendengar setia dia sbb dia pun pendengar setia untuk aku dari cerita paling best sekali hingga ke cerita yang tahap paling bosan sekali pun dia masih mendengar dengan khusyuknya.Ikhlas dengar ke atau just nak amik hati tu tak tahu la aku.Lantak ah.Janji aku ada tempat nak meluah perasaan selain dari merempan kat dalam blog ni.

Berbalik pada cerita bab masak ni,dah duduk merantau jauh dari keluarga tu,pandai pulak bawak diri dan arrange apa yg patut.Apa yg pasti pandai pulak beli groceries.Huks!

Ini masak sambal udang katanya.Kalau tgk mmg dah pass 100% la.Hihihihi!


Ini dah mengalahkan Giada at home ni.Mak aiii dia punya preparation mcm nak buat rancangan masakan gitu.Kelasss kau Jah!

Tadaaa!Ini hasilnya.Hurm,kalau dah lelaki tu kan.Kurang2 alas la sikit lantai tu pakai newspaper ke apa kalau takde tikar nak buat alas,ni ke lantai terus dihidangnya.Telur dadar tu kalau sekali pandang mmg orang tak kata telur dadar sbb mmg tak nampak langsung telur dadar.Apapun,tahniah la encik somi.Good job!Nanti bila I dtg sana,u msk eh.Nak jugak rasa mcm mana rasa masakan encik somi.Huhuhuhu!

Tapi satu yang sampai harini kalau aku ingat balik mmg nak gelak habis la bila ada satu hari tu Ariey call mengadu anjing kwn dia dtg jilat tangan dia dan dia tak sempat nak warn member dia tu yg orang Islam takleh sentuh anjing..Dua ekor rasanya.Maka satu hal pulak nak cari tanah nak samak.Anjing tu pulak mesti dia ingat tetamu tuan dia tu.Datang ala2 nak say HI la tu kot.Nasib tak digigitnya.Tapi serious suara suami aku time dia call tu mmg mcm nak nangis terus.Hihihi!Byk2 bersabor la yer kanda.Dugaan semua tu.Sbb dlm hidup ni bukan senang kita nak senang dan tak susah pun kalau nak susah.Dan begitulah seadanya.Sekian
There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me