Cerita Khamis lepas

Last Thursday ke KL atas urusan bisnes chewah!Bunyi macam bisnes juta-juta  tapi tak overnite sbb tak leh tidur kalau my little sugar pie takde so terus ambik tiket return on the same day.Mana lena tidur kalau tak peluk budak busuk tu. So flight touchdown at Subang Airport around 9.30 am,pusing-pusing dalam tu kejap cari buah tangan untuk my SIL since my MIL pun actually ada di Shah Alam tapi bila I call mommy tanya nak kirim apa-apa,she don't want anything so that's why la I just lenggang-lenggang kangkung je haritu.Sorry to my dear sister tak sempat nak kerumah kamu sbb masa amat mencemburui kita.Hihihihi!

Kak Ma pick up kat airport dan terus  ke KL iaitu ke Lorong Haji Taib,ok tak perlu fikir bukan-bukan,kat situ banyak kedai borong selain malamnya boleh borong orang.Hihihi!Lepas tu ke KLCC sbb janji nak jumpa BFF kita Nana = ).Ingat dapat la lunch sekali tapi Nana is super busy.Maybe next time dear.Dapat jumpa kejap je.

Here we go at Chillis again.Tak tahu nak terjah mana lagi.Nak pergi food court kat situ mcm crowded sgt dgn orang sbb time tu lunch hour.Tapi nak masuk Chillis ni pun ke tunggu turn juga.Phew!Abaikan tudung kelepet tu.Awal-awal kita baiki lagi tapi lama-lama naik fed up terus dibiarkan je la.Tak kuasa mak!

Tapi my SIL tegur badan kita macam naik sikit.Kalau tengok pic ni,takleh nak deny la.Mmg naik kot sbb tgk kat lengan tu.Hihihihi!Takmau diet cuma nak jaga makan nak kurangkan yg berlemak plus saya ni mmg giler dengan cheese.Nak sosej cheese,nak pasta bolognese EXTRA cheese,nak burger also extra cheese,kiranya semua nak cheese.No good,no good!Nasi pulak wajib setiap hari.Tak dapat makan nasi badan mesti shaking sampai susah nak tidur.Craving for carbo!Hihihihi!Roti pun sama.Kita punya supper mesti roti bun dgn milo.Adeh!Perut mmg cepat lapar sbb selalu stay up study or buat assignment.

Ok.Berbalik pada lunch kami hari tu,I order Kickin Jack Nachos sbb dah lama sangat duk mengidam nak makan nachos lepas baca satu novel tapi lupa tajuk dia.Kat dalam tu dia mengambarkan betapa sedapnya makanan Mexican iaitu tacos and burritos.Menjejeh-jejeh air liur waktu baca tu.Gilo ah!Tapi saya tak order pulak tacos tp order nachos.Lebih kurang la.

Jadi mmg nachos dia haritu tidak menghampakan.Mmg sedap.Kak Ma pulak Mushroom Jack yang didatangkan dengan roti pita rasanya.Makan sampai kenyang.Tapi tak habis sbb satu2 tu mmg banyak.Macam nachos yg saya order tu untuk dua org makan sebenarnya.Orang-orang macam kami la.Hihihihi!Jadi kalau tak habis,jangan malu-malu untuk mintak diorg tapaukan.Tak salah pun plus  tak baik membazir.Mana tahu kat rumah nnt boleh makan lagi.Hihihi!Ok.

Maka kami pun lepak la sambil makan sambil borak-borak sbb lama tak jumpa,lepas tu pergi ke booth LANCOME yg tengah buat promotion kat bawah.That's my SILs idea sbb kalau I mmg I refuse because I tahu la I ni jenis mcm mana even my sis pun dah masak sgt dgn perangai kita ni.Kalau ikutkan haritu saya nak cabut lari je bila promoter tu panggil.Hahaha!

Tapi kalau dah namanya perempuan,haish!test bukan test sesaje tapi lepas test terus decide beli.Hahaha!Sbb beli tu maka kami dapat satu session make up free dari make up artis katanya dan lepas tu sekali dengan free photoshoot.Memandangkan masa banyak lagi sbb flight saya malam tu pukul 8.30 malam so berjimba-jimba la kami seadanya.Hilang stress kita.Tetibe.

Dan ini hasil belian dan pic yang dapat percuma tu.Hihihihi!
















Tak banyak pun barang yang dibeli.Perfume tu pun amik yg kecik je sbb dah kirim kat Ariey suruh beli kat airport time dia balik Malaysia nanti.Pandai-pandai la dia cari sbb last time dia beli kat Changi Aiport,Singapore dan harganya murah sikit la rasanya.Sekarang ni mmg dah rasa selesa dengan perfume from Coach walau ada orang kata kalau nak pilih perfume better cari brand yang mmg start dengan perfume tapi nak buat macam mana kita dah terjatuh chenta dengan perfume Coach tu.Dah nak habis dah so untuk botol kecik Lancome ni rasa cukup la kot utk 2 months.

Haritu beli eyeliner dgn lipstick jugak sbb eyeliner mmg wajib beli baru sbb kita ada problem dengan eyeliner MAC since mata akan naik ketumbit or merah everytime guna.So bye-bye MAC dan say Hi to Lancome sbb eyeliner dia sangat best dari segi senang nak apply kat mata plus mudah cuci setiap kali nak ambil wudu'.Tapi kalau mascara kita mmg tak suka sangat tapi kalau dah nak dibagi free tu kita ambik je la.I kan suka barang-barang free ni.Untuk lipstick kita beli juga satu dan lipstick dia sangat ok untuk kita la sbb lain orang lain penerimaan dan bibir pun tak kering.Liptick terbaru dari Lancome iaitu Rouge in Love,menampilkan modelnya Emma Watson.I like this girl sbb I love Harry Potter the movies.Ngheeee!!!Takde kena mengena.

Rasanya mcm dah takleh pakai lipstick MAC sbb bibir jadi kering.Setakat ni paling lama pakai produk from MAC adalah powder dia until now tak pernah tukar dan rasanya dah dekat 4 tahun pakai.Mak aihh!Loyal customer ni.Lepas habis kat booth Lancome,masuk GAP kejap sempat lagi sambar satu lagi cardigan padahal plan asal nak color kuning tp memandangkan material dia nipis sgt,ambik hitam tapi rasa mcm frust pulak sbb tak suite sangat dgn kita.Erm,rasa nak jual balik la.Hahaha!Jual kat kengkawan.

Photoshoot haritu.Mmg takde kerja.Hihihihi!Kelakar pun ada kalau tgk lama-lama.

Kalau bab make up kita ni suka make up nipis-nipis je sbb tu tak suka sgt apply mascara ke apa dan apply mascara untuk majlis tertentu je.Kalau make up pun just pakai basic je janji muka tak nampak pucat sgt.Dan paling penting make up yang dipilih haruslah yang mudah ditanggalkan/cuci.Itu sahaja.

Last yang kita nak cerita ni pasal popcorn pulak yg orang siap upload kat FB,cerita kat blog dan menggambarkan betapa bestnya popcorn tu sampai terbayang-bayang diruang mata bagai.Hahaha!Ala,Garrets popcorn tu la jadi memandangkan kita ni bukan selalu sangat ke KLCC sbb kita ni dari kampung sana iaitu somewhere in Terengganu so tak jumpa la Garrets Popcorn ni kat kampung kita.Popcorn yang kita selalu beli pun yg jual kat Giant tak pun kat petrol station pun ada gak...ala yg dalam plastik bentuk kon tu.Hihihi!

Ini dia orang kampung dari Terengganu ni datang nak mengetest betul ke sedap sgt popcorn tu sampai menjilat jari katanya.Ok.Versi cerita sebenar,tak sangka pulak tmpt parking haritu,naik 3 eskalator,sampai eskalator yang last terus nampak Garrets Popcorn punya signboard.Hahaha!Kebetulan je sebenarnya sbb dalam kepala otak tak terfikir pun nak cari cuma ada gurau dengan Nana kalau nak datang tu,tolong la beli popcorn tu sekali.Hihihihi!Saya pun terus menyinggah untuk belikan untuk Nana sbb mmg tak bawa apa-apa untuk dia.Hmmm,untuk medium size yang perasa caramel with almond tu dalam RM36.

Tak beli untuk diri sendiri sbb plan nak beli time nak balik nnt tapi sekali bila jumpa Nana,rupanya dia belikan untuk kita perasa yang sama dan kita beli untuk dia perasa yang sama jugak.Elok sangat.Last2 sendiri beli sendiri makan.Tapi kalau tanya saya,takde la rasa mcm terus menitik air mata waktu kali pertama masuk mulut.Hahaha!Sedap tu mmg sedap la tapi pada saya takde la sampai terbayang-bayang diruang mata setiap kali teringat.Hahaha!Biasa jer pada kita.Tapi kalau ikutkan flavour lain tak rasa lagi tapi kalau ikutkan yang menjadikan popcorn tu sedap adalah sebab every inch popcorn tu di cover dengan perasa.Kalau beli popcorn tepi jalan perasa caramel dia tu ada yang menyaluti popcorn ada yang tak.Maka yang tak kena  perasa rasa la tawar tapi popcorn Garrets ni semua disaluti perasanya.Mmg la sedap kalau lagu tu plus kita rasa terlebih sedap sbb brand la kot.Asal brand oversea je automatik jadi best,jadi lazat,jadi so yummeh tapi pada I tak semua ok.Diulang tak semua.Hihihihi!Ok la.pjg pulak entry ni.Nk sambung buat assignment pulak.Daaa!

Layankan saja gambarnya.Hihihihi!


There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me