Letih badan,letih otak.Sungguh satu kombinasi yang tak bagus langsung ~

Past few days I felt a little dizzy.Not really like a headache but something yang buat tubuh I rasa macam mabuk.Paling worst bila stop kat traffic light even though I dah stop a car tekan brek bagai tapi I feel like my car is moving slowly.Mula-mula kita ingat kita berhalusinasi sbb suami kita selalu cakap kita ni imaginasi tinggi lepas tu suka buat cerita merepek-repek.Dah tahu merepek kenapa sudi juga tadah telinga dengar.Hihihi!Oh kita lupa.Ni mesti takut bila time dia pulak nak buat sesi luahan perasaan,kita pulak buat-buat terlena.

My body also rasa sgt tak best.Rasa penat je manjang.Rasa semput.Kepala rasa berat dan apa yang pasti moody je manjang.Sian Damia.Lately dia selalu kena marah sbb kadang-kadang I macam susah nak control my tempered dan tangan pun rasa macam ringan je.Astaghfirullah.

Bila kat rumah pulak,sampai je kat depan pintu rumah,tetiba rasa nak pitam.Bila nak pasang DVD Damia,kalau bangun cepat-cepat,terus rasa nak pitam.Pastu rasa mcm sesak-sesak nafas sikit.Tidur pulak mmg tak lena sbb Damia byk kali jaga malam.Kalau berjaga sbb nak susu je orait la tapi ini tidak siap request suruh pasang DVD sekali.DVD apa,dia decide.Amboi!Amboi!Amboi!Tak dilayan,dia nangis padahal bukan dia tgk pun.Tak sampai 5 minit dia lelap balik,lepas tu satu kerja pulak I kena OFF kan tv.

This week baru selesai satu test.By next week ada lagi satu test lepas tu menyusul lagi satu test.Assignment ada 4 lagi kena siapkan.5 June start final.1st paper Marketing Research.Ok pengsan*

Mana nak berkejar sana sini pasal bisnes lagi.Hukhuk!Owh.Bukankah sudah berjanji dengan diri sendiri untuk jadi Super Mommy!

Itulah agaknya seminggu dua ni otak I mcm tak run smoothly.Hahaha!I dah mcm tak focus.Paling haru bila I plan nak ke KL on Thursday 17th May tapi pergi beli ticket on Thursday jugak tapi by next week.Nasib  baik terasa nak buat double check kalau masa nak check in baru perasan mmg tak tahu la nak cakap mcm mana lagi.Duduk diam-diam menyesali diri atas kecuaian sendiri.

Actually rasa risau juga takut Ariey marah.Bila salah beli tiket,solutionnya kena la beli tiket baru atau buat pertukaran tarikh dan nak tukar tarikh tu pulak jangan mimpi la  diorg nak bg free of charge.Hihihi!Tapi alhamdulillah Ariey tak marah dan siap suggest buat je pertukaran tarikh so hari Rabu tu cepat-cepat call Firely centre.Dan cost yang kita kena tanggung adalah,setiap satu tiket akan dicharge RM70 dan memandangkan ticket yang dibeli adalah return on the same day,charge adalah sebanyak RM195 termasuk tambahan harga tiket yang berbeza untuk hari Khamis 17th May tu.Dan once kita dah tukar tiket,insurance sudah tak valid dan kita kena purchase lagi sekali tapi kalau tak mahu pun takpe dan kalau pembayaran dibuat dengan card credit takyah risau pasal insurance semua sbb pembelian melalui credit card insurance dah cover kat situ.

Phew!Tak pasal-pasal the total cost untuk ke KL dah jadi RM510.Dan haritu pergi dgn flight Firefly sbb senang sampai kat Subang then my SIL Kak Ma dapat jemput.Kalau KLIA or LCCT sana jauh maaaa!

Dan hari Rabu tu pergi klinik saje la nak buat check up dah alang-alang otw nak ke kelas.Bila jumpa Doktor Fadzillah dia terus check tekanan darah dan katanya otak dan badan I ni dah mmg tahap letih to the max la.Exagerate cerita!Hihihi!Mahu tak letih,tidur tak cukup,makan tak tentu,rehat mmg tak langsung.Bayangkan bangun kena awal dan kalau nak extend tidur sekalipun just setakat pukul 9 pagi je dan lepas tu siap-siap ke kelas.Kalau takde kelas pagi,pergi urus pasal kedai pulak.Satu hari mcm tu la rutin kita dan malam baru nak study or settlekan hal universiti pulak.Tidur mmg kalau tak 12 malam,1 or 2 pagi tu dah jadi rutin.Itu belum kena bangun pukul 4 pagi semata-mata nak study kalau ada test.Study awal tak boleh sbb Damia ganggu.Mcm2 request dia bila tgk mak dia dah start pegang nota or buku. 

Jadi doktor suggest supaya berehat.Dia bagi ubat pening yang pheww!Mmg mengantuk habis dan doktor pun bagi vitamin juga.Katanya kita ni terlampau bekerja sampai tak rehat langsung.Ok.Khamis ke KL dan this week I cuba la slow down sikit.Bagi diri dapat bernafas dengan sempurna.Ini tidak.Terkejar-kejar je manjang.Kata orang "Cool and steady,win the race!".Tapi lagu mana nak cool and steady kalau segala dah nak sampai dateline semua.Hadddoiii!! 

Kau kenapa makcik?
 Image google!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me