Cuppies & cuti sekolah

Hai apa khabar semua?Bagaimana dengan hujung minggu anda?Aiii sikit2 tanya hujung minggu.Hari2 biasa taknak tanya ke?Kikiki.Mcm I ni,hujung minggu ke,hari biasa ke rutin tu sama je.Nak kata after Subuh terus ke dapur bikin breakfast tu idok la sbb selalunya after Subuh terus ke katil sambung mimpi.Kikiki!Buruk perangainya nasib dah kahwin.

Gitu la bila suami jauh plus stay dengan parents jadi like a King Kong  la bila duk kat rumah ni tambah lagi bila abah volunteer nak hantar ND ke kindy tiap pagi.Makin ternak lemak la I.Exercise?Yang last punya dua minggu lepas kot.Cukup la dah buat 20 minit tu.Hahaha!Next punya awal tahun depan la start balik.Haish!

I bkn apa,sebut je sambung zzzzz after Subuh tp tak dapatnya lelama sbb cinonet DS tu asal jam 9 je bangkit dan asal bangkit je mesti jam 9 pagi.Ekcelli anak2 I ni semua ikut bapak dia jenis morning person.Kalau bapak dia lagi la.Memang jenis tak tidur after Subuh.Bagus!Bagus!

Dan cerita I pulak minggu ni agak busy jugak la dengan class,dgn tempahan kek orang (gatal amik tempahan jugak dah tahu busy),busy settle sekolah ND (by next year ND dah start PREP dan I harap la dia dapat masuk Ironside State School sbb itu yg paling dekat dengan rumah.Boleh hantar dia g sekolah naik public transport je kot).Kalau dapat yg kat Indooropilly tu mcm jauh sket la dari rumah).Sigh!Dan tahun depan jugak I dah kena start drive sendiri kereta.Owh man!

Ok.Kita lupakan kejap perkara diatas.Let's story pasal apa yg berlaku this week.Hmm.....this week dalam banyak2 perkara yang menyenangkan tup tup ada terselit yg tak best iaitu I kena lagi infection dalam telinga.Haish!Ini yg aku lemah ni.I kalau benda2 yg tersorok ni mmg cepat panik sket dan pada I la sakit telinga ni adalah antara sakit yg sama level dengan sakit gigi.Trust me!

Dan puncanya adalah bila tetiba I kena selsema tp bukan selsema hidung berair tu tapi rasa kahak yg tersekat disertai pakej gatal hidung yg tahap kronik sekali dengan gatal telinga dan pendek cerita satu muka gegatal.Nasib tuan badan tak gatal sama.Orang kampung panggil resdung.Bukan I cakap.Doctor sebut camtu.Hihihi!

Dan nampaknya I tidak keseorangan sakit telinga.Sepupu I pun kena dan mempunyai simpton yg sama cuma dia lagi teruk sampai ada nanah.Mungkin lama sangat dibiarkan kot.Mcm I 3 hari sakit terus g klinik.Doc teropong,eh banyaknya taik eh tak.Gegendang telinga nampak peputih je lain color sbb gegendang yg sehat dia color ada shining sikit.Tp ni color tak comel so ada infection.Doc bg antibiotik.Skang dah kurang dah sakitnya cuma tak recover sepenuhnya lagi.Ini kalau pergi DEMC kena procedure mcm last year,confirm 3 hari dah pulih ni sbb doc tu siap bersihkan telinga pastu letak ubat kat gegendang tu.

Tahukah anda?Hihihi.Mcm nak bg ayat trivia.Kikikiki!Bila telinga sakit dia gatal2.Bila gatal,rasa nak korek dengan cotton bud dan nikmatnya rasa dapat korek telinga tu.Kikikiki!Hai!Rasa mcm nak garuk-garuk.Gatal dia tu nauzubillah.Taklah nak bayangkan.Tp skang dah hilang dah gatal.


Ok.Walau sakit telinga still gigih amik tempahan cupcakes.

Taaadaaaa!


Uikss!Banyaknya combination color.Maklum la theme hantam saje la so suka hati I la nak deco lagu mana.Kikikiki!16 bijik semuanya.I buat cuppies perasa vanila pastu I letak sikit filling rasberry kat tetengah cuppies tu.satu kotak ni I caj RM50 je.Hihihi!Abaikan fingurine manusia yg huduh takde tahap tu.Maklum la tak cukup peralatan.Actually ni untuk majlis pertunangan.

I bukan bukan serious baker nor professional baker pun.Buat ni sbb minat dan kalau orang order,ada masa free I buat la.Memain jer ni.


Dan ada beberapa biji cuppies yg lebih dan sedikit frosting jadi kita conduct kelas deco pulak.Bagus ni untuk aktiviti cuti sekolah.Happy betul bebudak ni dapat deco sendiri.

Tgk hasil ND deco.Taktau nak nangis ke nak gelak.Tp depan dia I puji la cakap dia pandai.Lepas tu terus ngap.Dan yg pasti banyak2 cuppies,yg dia deco tu la yg paling best skali.Hukhukhuk!

4 comments:

rostina76 said...

kros berair idung jugok ni tapi bkn flu but allergi. btw serius lawa2 cuppies tu? finaz kat Malaysia lagi ke? bila blk Aussie?

Nastyna said...

giler kau tak puji anak buat lawa lagu tu, at least much better than mine hahahaha.
Eh my mom jenis bangsa yang selalu kena infection telinga ni jugak.. asal macam u cakap tu la, gatal2 batuk2 geli2, sekali pergi cek nah kau... infection, mujur tak tuli opssss hahaha jangan marah. and tipah last few weeks pun kena infection and mujur dapat dicegah...siap meleleh nanah kau.

Madam Fiey said...

Maybe sebab cuaca kot kak ros sbb anak2 pun tak berada sehat gak kdg2 tu.moga cpt sembuh kak ros.In sha allah bulan satu kot ke Aussie balik : )

Madam Fiey said...

Uiksss mama jap.ketar lutut I kalau sebut part tuli tu sbb my cousin skang telinga dia dah dgr tak dgr dah.haru.kikikiki.itu yg I cecepat pergi klinik tu.takut haish.telinga kot.aset tu.hihihi.ala sian kat tipah.mesti sakit tp tak reti nak gtau.olololo.

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me