Ku kirim rindu eh bukan.Ku kirim barang : )

Ini bukan ku kirim rindu tapi ku kirim barang padamu.Hahaha!Seronot pulak rasa.Memang seronot.Sajer nak highlight seronot tu.Seronot ni tak semestinya dapat jongkong emas berkati-kati.Eh ade ke orang nak bagi?Sebab seronot sgt la ni.Kikikiki!So mcm mana hari anda?Seronok tak?

Takpe la.Just side yang agak LAME dalam kehidupan I ini tapi kalau ia buat tuan tanah rasa happy apa salahnya.Iya dak.Mari kita berkongsi cerita,berkongsi rasa.

Ok.

Harini bertemu seorang kenalan tengahari td dan nak tahu macam mana kami kenal?Jeng jeng jeng.Jumpa kat sepital.Hihihi!

Motto hidup I mudah jer.Tak kisah la jumpa sejam sekalipun,kalau boleh ngam kita geng.Hehehe!Tak ngam,so takleh geng la.Kiranya just say Hi Hi Bye Bye mcm tu boleh la.

Kawan I ni pulak secara tak sengaja jumpa kat KTS.Time tu kami sama2 bawak anak check up.Dia duk breastfeed anak dia pastu I masuk tempat tu nak breastfeed jugak.Dari say HI berlarutan tanya nama.Dari tanya nama hambik kau.5 minit lepas tu bising suara kami berdua jer dok pot pet pot pet.Kikikiki!

Bila memasing nak beredar tukar2 no phone,add kat FB,add kat Instagram.Dan start dari tu dah makin rancak bersembang kat media social until I fly ke Australia dan nak dijadikan cerita tengah I mabuk nissang Terengganu ( gula melaka kekdahnya tp versi Terengganu ),tup tup dia ada trip ke Gold Coast so I kirim dia mintak tolong bawak.Sanggup hokkey tunggu dia kat Brisbane Airport dan tercapai la hajat nak nissang tu dan dia bawak pulak mmg the best quality of nissang la sbb jenis lembut tu means nissang asli takde campur ngan gula.

Itu kira second time kami jumpa bersua mata.Dan waktu my friend balik Malaysia sempat la I kirimkan Pandora untuknya (kawan I ni kirim belikan).Dapat la murah sikit dari beli kat Malaysia.

Lepas tu time Raya,I balik Malaysia tapi tak sempat nak jumpa dia bila mana lepas Raya dia pulak fly ke US follow husband dia.2 months gak kot dia kat sana then baru balik last week so kami pun plan la jumpa sebelum dua2 nak fly lagi in Sha Allah in January tapi I masih lagi ke Australia tapi dia ke Arab Saudi.I hope sangat dapat visit dia kat sana nanti dan dapat la peluang buat umrah mana la tahu.In sha Allah.Doa moga dipermudahkan segalanya.

Dan selebihnya kami banyak berhubung melalui Whatsapp,FB whatsoever bla bla bla.Kenal tak lama tapi kamceng mcm bertahun kenal.Kikikiki!Alhamdulillah.Kami memang sekepala sebab tu cepat ngam.Banyak berkongsi rasa maklum la sama2 SAHM dan sama2 merantau ikut suami.Jadi tepek muka dua SAHM ni kat sini.

I like this quote,

Living abroad might be difficult for a while and we must be tough it out because living in a foreign country is one of those things that everyone should try at least once.


Plan asal nak makan sushi tp I pulak waktu keluar dari rumah tak sempat lunch so last minute tukar plan pergi Secret Recipe jer sbb I lapar kot time tu.Fuh!Dapat Thai Style Fried Rice ( budu yg mahal tu) dah bersandar lepas tu.Kikiki!Tambah lagi Turkish Indulgence cake yang dulu tak suka tapi skang fav pulak.Perubahan hormon barangkali.Kikiki!Kenyang.alhamdulillah.Lapar camni nak hadap sushi memang boleh pitam la I.Kikikiki!

Dan antara agenda lain pulak jumpa haritu sbb nak ambik handbag yg I kirim.Eyyyyy!Suka bebenor kirim2 barang ni.I like.

I bila tau dia ke US dan lepas tu dia ada post gambar sekali tertarik la pulak tgk Michael Kor punya handbag ni.Last time dah jatuh chenta pada handbag ni tp design lain color lain kat Myer tp suami cakap no no no dulu.FYI my husband tak suka MK taktau kenapa.Dan lepas nampak dia post terus la kirim satu.I don't care.Nak color kuning please.Kikikiki!Ini dah melalui proses saringan dari suami ni.

Sebut Michael Kor ni atau Coach,kalau ada kenalan atau saudara nak ke US sila la kirim sbb murah banyak.Ini untuk peminat MK atau Coach la.Mcm I ni takde minat pun mcm certain brand itu ,certain brand ini.I ni kira asal cantik dimata so takde specific brand la yg I suka.Hadap Guess sekalipun kalau cantik jalan je cuma kalau beli brand tu faham2 jer la.Takleh simpan lelama sbb makan diri.Dia boleh rosak sendiri walau tak pakai.Tp kalau Coach,MK dan sewaktu dengannya,peram dlm lemari makan setahun tak pakai pun orait lagi.Kalau yg mahal lagi memang lebih2 lagi la.

Tapi mmg tak berbaloi beli kat butik kat Malaysia kalau takat nak design simple mcm ni.Nak beli online I tak berani tp kadang2 harga online memang lagi murah dari butik.I ni bukan peminat tegar Coach atau MK ni tp berkenan tang color je plus yg I kirim pd my friend ni memang mampu milik la.Tak semahal kalau beli kat  butik di Malaysia.For me,berbaloi la.Satu lagi handbag ni kita selalu tukar2 kan.So orait la beli.

Fake punya yg brand AAA ke apa bagai tu no comment sbb I tak pernah beli.Terpulang pada selera.Minat yg tu silakan.Mcm I tak banyak handbag pun takpe janji bukan fake.Memasing punya selera.

Jadi memang semua tahu yg jenama Coach atau MK ni kalau kat US tu ibarat Carlo Rino kat Malaysia la.Mampu milik dan affordable.Ni bukan citer kat Malaysia.Citer kat sana.Jd kalau ada peluang kirim la kat sesape yg nak kesana atau diri sendiri pergi ke mana la tahu.Kikikiki!

Last year I kirim LV kat my cousin beli kat US tp silap sebenarnya sbb tak murah sgt.Silap pilih brand.Brand tu kena beli kat negara asal dia baru ok sikit harga.U must go to Paris.Bienvenue en France.Hahaha!Dan I takde koleksi pun.One and only tu jer la.Satu tu jer la duk ke hulu ke hilir.Huks!Huks!Huks!Motto diri,lenjan sampai lunyai handbag tu.


Dan td kita banyak senyum.Dapat satu tote kuning ni.Design simple je.Skang I memang suka design terbuka atas ni sbb rasa senang nak menyumbat barang.Bukan takat barang,DS pun muat ni kalau sumbat.

Hamboi sampai kertas pun tak tanggal habis lagi.Kikikiki!Nampak sangat nak peram bg jd pekasam dulu sbb kita nak lenjan Todd dulu.

Tapi harinikan bukan handbag tu jer barang yg I kirim sbb last week anak sedara ngan ipar ada ke USS kat Singapore tu so I kirim lagi.Suka benor mengirim.

Last year dah pergi USS so mcm senang sikit la  nak bg gambaran kat anak sedara tolong belikan brg apa yg nak.

Last time pergi memang stay kat Hard Rock Hotel dalam Pulan Sentosa tu tp sbb duk kalut ND demam panas so satu t-shirt pun takde beli untuk kenang-kenangan.Dan this time kirim kat anak sedara beli tp malangnya yg nak takde pulak tp orait la yg dia beli ni.Tak kisah la janji ada.Satu pun dah cukup.


Barang lain suh dia cari kat kedai souvenir Sesame Street.Last time tak byk beli untuk ND dan time tu DS kat dalam perut lagi dan taktau pun pregnant.Kikikiki!Itu yg sakan travel tu.


Kita kirim baju dari watak Abby sebab ND dah ada Elmo.Comel pulak cap dengan t-shirt ni.Pastu ada jugak kirim untuk DS tp for baby nan hado.Actually mmg last year pergi takde pun utk baby tp buat tanggapan sendiri mesti skang 2014 dia dah ada brg2 untuk baby.Kikikiki!Jd untuk DS memang takde apa2 la tp I kirim jugak dua water bottle tu.As usual la yg cantik tertarik kau memang de boom tu mesti kakak punya.Yang hijau duk dalam tong sampah tu dia cecepat claim adik punya.Sabor jer la.


Dan ini pulak jewellery box ni bukan I kirim tapi mertua yg willing belikan sbb katanya senang nak jadikan tempat simpan segala perkakas emas.Hamboih mommy.Cheq ni bukan mami jarum.Hiasan emas cheq kalau letak dlm box mommy beli ni,1/4 space pun tak makan mommy.Muahahaha!Ini sampai 3 tingkat cheq nak sumbat apa???Hahahaha!

Tapi walau emas intan permata ku tak ada,tapi box ni cantik.Tenkiu ibu mertuaku.Sayang dia ketat2.Hihihihi!

Dan uolls semua,apa citer on weekend bebaru ni?


No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me