Isu rumahtangga : P

Ini kesinambungan cerita suami yg curang sbb isteri dia tak pandai berhias cantik tu.Muahaha!Ala cerita pasal lelaki yg sayang isteri dia tp nak jugak skandal dengan janda hanya sbb isteri tu tak hot tp janda tu hot.Alahai!Kalau la cerita tu rekaan semata sekalipun,dunia realiti mmg terjadi.

Dan apa yg boleh I cakap,kalau ada yang menyokong sekalipun,cakap itu salah isteri sbb tak bersiap untuk suami,kena ingat la jari yg menunding tu satu je tapi yang berbalik kat diri kita empat totalnya.Muahahaha!

Nak cakap mcm ni je.Isteri bila dah anak berderet, suami pulak tak reti nak bg isteri rehat anak sampai setahun seorang.Pastu isteri tak sempat nak fikir psl diri sendiri hingga kalau dulu mcm Claudia Shiffer tp sekarang kecik sikit dari tong gas.Pastu suami pun curang sbb teringin nak bersama perempuan cantik lepas tu nak isteri kalau boleh kekal cantik mcm memula kahwin.Itu katanya.

Kita nak cakap sikit je.Kita ni manusia mmg akan melalui perubahan ikut aliran masa.Muda bkn selamanya.Biasa la dari body kerengga dah naik sikit jadi ulat beluncas.Dah beranak 5,6 kali ada la longgar dimana2.Itu part isteri.

Suami yg byk complaint ni sedarkah anda yg anda pun berubah ikut aliran masa juga.Mana adil kalau asyik point bini je.Waktu kahwin dulu perut kemain kempis bdn ketak2.Dah anak 5,6 ni perut anda tak ubah mcm perempuan bunting tp tak beranak-beranak.Rambut anda yg dulu lebat hitam sekarang nak sentuh sikat pun fikir 8 kali sbb takut gugur 5,6 helai rambut tu pun dah consider membazir.Senyuman anda kalau muda dulu manis sampai habis cair wanita2 takkan skang mampu cair lagi kalau gigi dah banyak yg rosak.Balik2 isteri jugak yg willing nak hadap.

Jadi lelaki2 sekalian.Sebelum nak tunding jari pada isteri yg dah lalui fasa ibarat mati hidup balik ni (bersalinkan anak), tolong cermin diri anda dulu sebelum nak nampak buruk isteri.Nak isteri cantik biar la anda pun cantik sama.Dan cantik tu pulak banyak maksudnya.

Kadang2 malu juga dgr lelaki yg kencang bercerita ttg fantasinya ttg nak isteri cantik tp kalau tgk dia, malas la nak cakap.Betul la semua org ada impian.Tp at least biar la sedar diri sikit.Muka tak hensem takpe janji hensem iman.Sbb bila hensem iman automatik muka jd hensem.Tp kalau muka tak hensem, solat pun ikut mood, lu pikir sendiri la.Sama la jugak muka hensem, Doa Qunut pun tak ingat.Hi Hi Bye Bye je la.

Nak isteri cantik biar la kita sebagai suami tu cuba cantik sekali.Ini balik2 engkau je yg betul.Sikit2 blame isteri.Puih!

Dan berbalik pd cerita mengarut tu,takyah canang la itu suami penyayang,itu suami baik yg tak lupakan nafkah zahir untuk isteri,suami baik tak lupa tanggungjawab pada anak-anak sbb at the first place,suami yg ada skandal,suami yg dah sampai tahap berzina,I taktau la tang mana nak cakap baiknya.

Ibaratnya orang yg bersedekah tp terang2 kita tahu harta yg diperolehi tu dari sumber haram.Mcm mana orang nak cakap itu orang baik?

Suami yang baik mencari penyelesaian pada permasalahan dan bukan lari dari masalah dengan mencari masalah.Kang tak pepasal dapat masalah.Dan I pulak rasa bermasalah nak fahamkan ayat ni.Eh,masalah betul la.Hahahaha!

Betul la zaman sekarang duit berkepuk muka pecah rumah pun still ada perempuan nak.Tp kau patut malu sikit kalau ada satu masa bini kau request boleh tutup lampu tak.Muahahaha!


Sources: Yahoo!

Ini sikit punya handsome steady je ngan wife dia.Kita yg muka tak berapa nak hensem ni yang banyak cekadak pulak.Puih!

4 comments:

Nastyna said...

naaaa tu dia. hear hear.. memang berlambak sangat la kes kes macam ni dunia realiti.. itu la yang penting iman harus tebal. For me dorang ni "excuser" semata, whom I dislikes.

rostina76 said...

k.ros baca sambil sengih kerang busuk ni, pastu gelak2 kambing sikit….hot isu ni, global isu weh. hahahah!!!!!!kita geng Yoyoyo!!!aduhhhh. betul sesangat la tu, malas nak berdebat tapi itula hakikatnya, dah sedap2 berzina nak salahkan bini ekk. nauzubillah

Madam Fiey said...

Betul tu Mama JJ.Carik alasan jer tu.Tp yg takleh blah mesti alasan yg escapism.Sigh!

Madam Fiey said...

Betul Kak Ros.Mcm bila isteri tak bersiap,zina tu dah jd mcm halal pulak.Banyak cantik.Inilah jdnya bila agama jatuh nombor dua,nafsu tempat pertama.Hihihihi!

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me