On weekend ~ Islander Hotel Gold Coast

.........................dari Thulimbah to Gold Coast.

Sampai di Gold Coast lebih kurang jam 5 kot.Check in cecepat sbb lepas tu nak ke night market kat area Surfer Paradise tu.

Ok.Hotel yang kitorang stay haritu mmg bebetul strategik.KAt Surfer Paradise.Hotel Islander namanya dan rasanya 3 stars kot.Tapi puas hati la.Affordable.

Sesuai bg mereka yg datang angkut family.


Bilik yang kita orang pilih ni 1 bedroom apartment dan boleh muat 4 orang.Katil yg kami dapat satu king size,2 single bed.Ada dapur yg serba lengkap so takde masalah takat nak masak something yg simple2.Fridge,microwave dan utensil yg basic ada disediakan.Charge for one night,$120.Tapi skang ada promotion tapi taktau sampai bila.Harga promosi $99/night.


Ada balcony yg luas,tgk bwh nampak pool dan hmmm....cafe kot.Kikikiki!Dan dah leh nampak tu sana nung Hardrock Cafe.Tp this time ada renovation jalan jd nampak mcm semak sket la dengan kon jalan bagai tu.


Tiga pandangan berbeza dari view yang sama.Maklum la haritu kami check in malam minggu,gila club bukak sampai jam 5 pagi.Subuh tu lepas solat subuh pi cuci mata tgk zombie baru nak balik rumah kot.Terhuyung-hayang berjalan.Hihihihi!


Jadi malam tu sajer la bawak my parents pusing2 night market tu.Takde apa sangat pun.Just layan tgk orang ramai,tgk orang buskin',tgk orang havoc kat club2,ada la a few show jalanan etc.

Mmg happening malam minggu kat sini.Dan area hotel tu pun,sekeliling dia teramat mudah nak jumpa tempat yg jual makanan halal.No worries.


Kat night market.Tak snap byk pic sbb dah penat seharian berjalan diladang,pastu dah takde mood nak jimba2.Hahaha!

Dah pusing2,Dian pun dah merengek-rengek,so naik bilik,solat then terus zzzZZZZ.Esoknya kena bangkit awal sbb nak hantar my parents ke airport.


Lepas check out terus gerak ke airport so tak breakfast dulu.Jadi kita suh parents kita breakfast dulu takut dlm flight nnt lambat pulak diorg serve makanan.Just coffee and scones sbb abah nak breakfast yg light jer.Hihihi!


Dari airport,singah Harbour Town shopping baju anak2 sikit.Sebelum tu cari tmpat makan dulu.Sekali kedai tu bukak jam 10.Aiiii....rasa mcm nak karate jer meja dia.Lapar kot.Hahaha!

Untuk suami isteri size tak besar mana,order satu kongsi dua.Hahah!Selalunya mcm tu la sbb kat OZ ni kalau kita request small pun,size dia still big jugak utk Asian mcm kita ni.Kikiki!

Contoh kebab.Order small pun takleh nak habiskan,inikan pula nak amik yg large.Hahaha!Tapi tgk jenis org la.Mcm kami suami isteri ni mmg tak mkn byk sgt.Kikikiki!Mcm I makan tak byk,selera jer besar,Kakaka!

Damia yg sejak stop susu botol,dah start makan.So skang dah kena order untuk dia jugak dan ok la bila dia makan walau kadang2 habis,kadang2 mak dia kena habiskan.

Dia request nak burger.Order mmg portion for kids tp dia bagi double daging burger tu.So Damia just mampu habiskan satu jer.Tank kecik ikut bapak.Jadi kita masuk tank mak la.Hahaha!

1 comment:

Rafhani said...

Mok mok ni mmg kene isi tank sokmo on behalf of anok tp bkn kes aku la.Case aku spesel sket :p

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me