Aktiviti senggang

Hujan masih berterusan turun taktau la sampai bila.Tapi ni hujan kejap pastu stop pastu hujan balik.Jadi tak dapek la kami nak keluar pergi ukur lantai mall.

Jadi aktiviti tuan rumah haritu (my friend) adalah menroti.Wah!Langkah kanan seyyy!

Nak dijadikan cerita jiran belakang rumah dia dari Indonesia yang baru jer lepas submit PHD dia atau bahasa mudah dah settle dah segala.Tahniah.Bestnya dah dapat PHD.Jadi bila dah takde commitment belajar maka banyak la free time jadi dia pun join the club la.Club Suri Rumah.Hahaha!

Actually idea akak ni jugak yg ajak kami ke Indooropilly Mall tu.Jenjalan cuci mata cuci purse katanya.Tapi sebab hujan so kami melepak satu hari kat rumah buat projek roti dengan kek.

Tapi malam sebelumnya my friend ada bikin cheese cake.Maklum la orang dah nak berangkat pulang ke tanah air,habis la segala barang dlm esbok,dalam pantry dikeluarkan dan mana yg boleh bikin something tak kiralah lauk or cake,terus bikin pastu agih kat jiran-jiran.


Cheese cake dengan bahan2 basic jer tau tapi sangat sedap.Thumb up!Time makan tu kan tetiba terbayang carrot cake la,fruit cake la.Ish!Nafsu semua tuh!

Jadi hari tu Tante Frida bawak bread maker jadi tau jer la nak mengguli doh using bread maker ni makan masa jugak.So nak kill the time tu,dia buat chocolate cake.Pastu kami pulak request nak makan gado-gado pulak.So dia mmg willing la nak buat plus semua bahan mmg ada.


Inilah gado-gadonya yang mmg bergaduh la lepas makan.Hahaha!Sedap sangat kuahnya.Ini mmg resepi asli Indonesia ni.


Bila bread maker dah stop menguli,kami pulak take turn uli manual pulak.Hahaha!Sampai 3 jenis buat.Satu roti paung,bun chocolate dan roti cheese (tabur kat atas).Roti cheese dan bun chocolate ter"well done" puleksss.Hahaha!Itulah asyik sangat duk bersembang.

Dan rasa mmg sedap la (eh,terangkat bakul pulak).Dan sebab sedap la esoknya bikin roti lagi sekali.Kikiki!

Nota mintak kaki:Suami balik nanti nak request la jugak bread maker satu.Mihmihmih!
There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me