Majlis makan-makan

Semalam Ahad berasap jugak dapur sebab bangun awal pagi tapi tak awal mana pun bikin roti jala like AGAIN?Hahaha!Nak buat lagu mana udah itu yang paling easy peasy.Hihihihi!Itu padaku la.Susahnya tang nak menjala jer tp skang dah pro dah.Sebab pro la tu hinggakan pagi tu baru perasan tepung gandum tak cukup.Mihmihmih!

Nasib hero ada kat rumah so mintak tolong hero pergi kedai kejap.Tapi hero kita ni kalau pergi kedai tak reti beli barang sikit2.Kirimnya tepung gandum dengan telur jer tapi baliknya siap dengan ice cream la,cheese cake la pastu sempat lagi selit junk food dia.Amboi!Patut lama ke kedai.

Kiranya rehat la kejap sementara tunggu tepung gandum sampai.Hahaha!

Tapi tunggu tu tak reti nak mandi dulu ke apa.Jadi roti jala tu telah dimasak oleh masterchef yang belum mandi pagi so no wonder la bebudak ni duk puji sedap betul roti jala ni.Sumber,suami.Hahaha!Critttt!

Tepat jam 11 pagi mcm tu la,siap la juadah kita ni.Ingat nak add on bubur jagung tapi rasa mcm tak sempat pulak sbb Sarah ckp first guest mungkin sampai jam 11.Katanyaaaaaaaaaaaaaaa.


Abaikan kuah kari yang comot tu.Kata angkut dgn kereta haruslah ada pergerakan walhal dari rumah sebenarnya comot sbb masterchef pakai dummm tuang terus lagu tu mau tak terpercik.Kikiki!Sopan sgt masterchef ni.

Then sampai rumah Sarah kita tolong la apa yg patut.Sarah bikin pulut kuning,gulai ikan aya @ tongkol,nasi putih,gulai ayam,agar2 santan.Pastu jiran2 dia datang pulak sorang bawak macaroni and cheese dan sorang lagi bawak bakso.Jiran yg bwk bakso ni mmg Indonesian dan bakso dia mmg sentap la kalau makan.Sentap sbb tak sempat nak tambah byk kali,eh ramai pulak yg minat sbb sedap oiii.

Jadi first guest yg cakap nak sampai jam 11 tu mmg janji Melayu la sbb jam 2 kot baru nampak lubang hidung.Sigh!Hahaha!Boleh diorang pergi menjamu selera kat University Queensland dulu.Choi sangat tau sbb tak ajak kitorang.Hahaha!


I letak a few pictcha secara berjemaah la.Malas nak upload sesatu.Ni antara yang datang la.Seronok juga sekali-sekali berkumpul reramai ni.

Pastu yg bagusnya majlis haritu,dlm jam 4 mcm tu,kami balik rumah then datang balik after maghrib.Tujuan adalah tuan rumah mohon datang balik tolong habiskan lauk-pauk tu segala sbb mmg masak byk.

Elok kami sampai,eh tetamu yg sama siang td pun sampai jgk.Wahahaha!Orang sama.Jadi secara berjemaah jom makan lagi sekali dan part paling kecoh adalah part tapau la.Tp tu part paling best tu.I siap standby bwk tupperware dari rumah.Kikikiki!Dasarrrr kan???



2 comments:

Nastyna said...

hohoo seronotnya berjemaah menjamu selera melayu di perantauan, berkali2 lak tu siap tapau. haahaha

Tengku Damia said...

Itu ah.Tak malu betul.Kikikiki!Tp bila berkumpul mcm ni mmg seronok cuma tak selalu la dpt berkumpul sbb semua org ada komitment memasing : )

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me