I'm a little teapot

My new addiction sekarang ni adalah nak collect tea set ni.Actually dah lama dah I duk perati menatang ni dari luar kedai House ni harap tak tepek hidung mulut nganga jer kat cermin kedai tu sbb syok sgt tgk.Comel seh mmg takleh nak blah tapi suami kita asal settle je shopping groceries terus ajak balik.Tak memahami langsung.Hahaha!

Kot taknak belikan pun walau sooner or later kena jugak nanti...toink!I mana ada income sendiri,  at least kasi la chance I cuci mata sikit.Hahaha!

Jadikan haritu sajer jer umpan nak ke amenities nak BF Dian walhal dah pasang niat "Aku tak kira,aku nak masuk gak kedai nih!".Kedai ni letaknya antara Woolworth dgn Asian Store pastu amenities sblh Asian Store tu.Kikikiki!

Jadi lps BF Dian secara laju-laju,hahaha,terus I menonong masuk store House ni sementelah suami ngah syok duk beli buah kat Indooropilly Fruits.Jeng!Jeng!Berjaya jgk beli one set.Actually ada 4 color tapi I choose the red one walau yellow dia mmg cantik jugak.Nak mixed takut mcm x comel tp aim jug + mug la pulak baru pelbagaikan color.


Inilah setnya.Cantik kat mata I la.Tapi suami bila kita beli siap2 mcm ni,orait jer pulak dia.Tak bising pun.Siap ckp comel jugak.Isk.

Pastuh I pun berdondang sayang la kat tepi telinga dia cakap nak jug dgn mug jugak tp nak yg macam ni la jugak.Pastu dia cakap OK.


Terus tidur malam ada senyum.Tapi dia janji boleh beli after dia balik shutdown.So bertabahlah duhai hati.Tak lama pun.Ada lagi 2 minggu.

Semalam punya cerita,sebelum dia balik kerja,dia wassap I tanya barang apa yang dah takde kat rumah so kita cecepat la buat list.

Jadi semalam dia balik dengan barang2 groceries semua.I pulak semalam tak kemas terus just angkat letak tepi kabinet dulu sekali suami tanya dah tgk belum.Ai is macam,tengok apa?Soal dia balik.Hahaha!Telur?

Hahaha!Sekali dia tarik muka pastu muncung mulut tunjuk kat atas meja benda dlm kotak.Hamboi!Tgn dah takleh function ke abang oiii dah sampai nak guna mulut.

Sekali I macam,"Oh.Awak beli tea set.Tapi saya nak jug".Jujurkan bini.Tak agak2 confess.Terus sentap suami.Kot yer pun bikin la ayat drama sikit udah penat kawan tu tolong belikan.Hahahaha!


Dia belikan ini.Tea set for one.I mmg tak aim ni sbb buat apa nak beli teko ngam2 utk sorang minum.Tapi memandangkan dia dah belikan so I cakap la takpe la.Nnt I having tea sensorang I guna la ni.Kikikiki!Cun tak ayat bini?


Rasmikan harini.Teko kecik jer tapi cawan besar.Tapi lepas guna td rasa mcm orait jer.Tapi ingat semalam dia tanya ,"Tak say thank u pun".Aiks???Tu ayat aku.Hahaha!I memang suka guna ayat psycho suami tu lagilah tiap kali susah payah masak lauk fav dia.Boleh dia guna balik ayat tu.Tapi time dia tanya tu dia gelak.Ntah hape2.Apapun thank u la suami sbb memahami plus ada gak effort nak cukupkan collection I.Awwww!

Jadi tadi me time,makan wrap ayam + milo dan start baca novel beli kat garage sales sebulan lps kot baru nak start hoi.Kan I dah ckp lately nak santai baca buku pun mcm bercinta.Slow!

Dan surprise semalam bukan satu jer,eh pakcik ni beria pulak beli nenas untuk I.Last week I cakap jer tekak rasa nak makan nenas tapi takde la pegang kaki dia cakap ,"Abang,tolonglah belikan saya nenas".

Tup tup bawak balik nenas,siap dua bijik tu macam ramai sgt rakyat kat rumah ni.Pastu tak tahan tu,beli nenas pun nak surprise2.Kalau surprise I kopek nenas tetiba ada cincin berlian dalam nenas tu orait gak.Hahaha!Dari surprise mengong ada satu couple ni,si lelaki nak propose satu perempuan ni pastu dia letak cincin dlm ice cream.Dah bangsa makan tak baca bismillah,sekali perempuan ni tertelan cincin tu.Jd lepas si lelaki confess la dia letak cincin tu kat dlm ice cream yg dah selamat perempuan tu telan,nasib perempuan tu terima lamaran dan lepas tu terus gegas ke hospital nak keluarkan balik cincin tu.Aiii!Tak terfikir dek akal nak buat lagu tu.Nasib tak tercekik habis umur time tu jugak.Hmmm....


Aussie mari.Mannnissssss......................

Tapi sampai dua biji nih apa nak bikin?Hmmm....kalau takut rosak better I potong sesiap bagi jiran la kot.


Satu lagi cara I suka buat dgn nenas adalah potong2,tabur gula pastu masuk dlm esbok.Sedap tau makan sesejuk manis2.Tp takleh mkn byk nnt lidah hilang pulak nikmat rasa makanan lain untuk beberapa ketika.Hahahaha!

Nenas punya cerita,skang dah terbayang masak lemak kuning ikan kering taruk nenas.Slurps!Lap ailio.Alahai sedapnya.Tapi rumah ni takde ikan kering T _ T

2 comments:

SUwithlove said...

Comel sgt... Merah...pokodot pulak tu....

Tengku Damia said...

Hihihi!Cutekan corak dia kak sue : )

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me