Happy Birthday Soraya

"I am turning 1 today"

Happy Birthday to my daughter DS.

Throwback one year ago,emak kamu ini terkedek-kedek pusing hypermarket Giant walau time tu dah rasa contraction every 30 minutes.

Jam 6 petang serah diri kat hospital.Hahaha!

7 malam get ready masuk labor room.Tangan tak lepas dengan Ipad dan handphone sebab sibuk online sambil tahan sakit contraction.Style betul la orang zaman sekarang nak bersalin.

Tapi kali ni bernasib baik lagi sebab malam tu emak sorang je yang nak bersalin jadi semua orang macam fokus pada emak je.Siap ada nurse tolong gosok2,urut2 badan kita.Hehehe.Siap nurse tu kena layan sembang ngan emak.Thank u nurse.

Ayah awak pulak sampai ke sudah taknak letak telefon maklum la PJJ,sorang kat Australia sorang kat Malaysia.Baru terfikir asal tak Skype je masa awak lahir tu dengan ayah awak.Muahaha.Melampau.

Dan sampai la masa doctor cakap "Umi boleh bagi Ipad dengan handphone kat nurse sekarang".Hahaha

Tak sempat tunggu atok dan umi,emak bersalinkan awak lebih kurang jam 8.30 malam selepas Isyak.

Kalau siapa ingat lagi memang ada emak update status LIVE dari katil labor room.Lintas langsung tu.Hehehehe.Tapi jangan la marah emak cakap melampau sangat mementang la zaman komunikasi tanpa sempadan.

Nak buat lagu mana.Dah la bersalin sorang2 takde sorang pun family sempat temankan sebab proses kelahiran awak tu memang cepat sangat.Syukur alhamdulillah.Sebab nak kill the time la emak online sambil doctor buat epi *Face palm

Eh!Panjang pulak karangan emak.Apapun harapan emak moga awak membesar jadi anak yang solehah.Walau tulis panjang ni pun,bukan awak baca tapi emak tulis ni untuk bapak awak baca dan kawan2 emak baca itu pun kalau diorang rasa nak baca la.Kahkahkah!

Emak takde kelas harini.Jadi harini emak nak bagi hadiah special pada awak iaitu cucuk vaksin untuk umur setahun.Jom kita gi klinik sekarang.Hehehehe! (Gelak jahat)




No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me