Intro raya

Assalamualaikum,

Hai kemain cuti panjang sampai blog pun cuti sama.Blogwalking pun stop jugak kejap.Betul2 penangan Hari Raya.Apapun rasa tak terlambat kot nak ucap Selamat Hari Raya untuk kenalan di blog ni especially Kak Umi Perth, Kak Ros di Brunei, Nastyna (real name apa haih?) di German, Kak Dee Brisbane (nanti sok sek real kat Brisbane ) dan blogger dari Malaysia.Hamboi kenalan semua, international sangat hokkey.Hikhikhik! Negara je berlainan tp bangsa sama.Serumpun.

So amacam semua? Dah tepu duk ngadap juadah raya? Dah start rasa nak ratah biskut sampai serdak? Owh, kita tak sampai mood tu lagi.Biskut2 still ada kat dlm balang tak bersentuh lagi.Takde mood lagi nak makan.

Dan cerita raya ini tahun, banyak betul terlepas acara.Sesi bergambar dgn family terlepas.Gathering family mertua blk awal x sempat habis majlis.Raya pertama? Duk rumah je.Ini semua gara2 suami out station ke Singapore start raya pertama until raya ke 5 dan Soraya yg merenggek je sbb tak sedap badan kot.

Memula macam tension gak sbb dia nak ngan mak dia je.Takde orang boleh dukung.Kiranya asyik menangis jerrr.Arghhh! Stress sangat tau tapi rupa2 nangis bersebab.


Spot gigi sebatang kat bawah yg baru muncul.Dan sekarang dah pandai nak gigit orang.

Jadi entry ni I letak intro raya jer dulu.Banyak nak kongsi cerita, resepi ni bagai cuma kita hold dulu.Hihihi! Sok sok sambung lagi.

Sebab esok ada plan pulak.Tak tau nak cakap coti2 Mesia ke apa.Tapi esok dah mcm vacation jugak la walau tu bukan tujuan utama sebenarnya.Tapi layankan jer la.


Dan inilah part yg paling malas sekali.Packing baju.Serious bwk satu beg je tp sumbat pakaian utk 4 org sekaligus.Itupun pakai sumbat jer.Takde mood oiiii nak berkemas beria.Sampai harini takde rehat lagi oiiii.Dan inilah antara disadvantage rumah parents dan mertua dekat.Kikikiki.Hari2 la kami balik kampung.Dah pening mcm tu jer la setiap hari duk kehulu kehilir rumah yg sama.Nak buat lagu mano.

Kita kenalah jadi anak dan menantu solehah.Hahaha.

Ok la.Sok sok kita bersiaran lagi yo! Buhbye!

4 comments:

Nastyna said...

balik beraya kat mesia ker? hamboi hamboi, tu yang berdagang sakan tu yer. holooooh budak comel ni dah tumbuh gigi, patut ler pun meragam dia kan.

pssttt..nama penuh kita Mama Jelita hak hak hak.

umiyumi said...

Selamat Hari Raya Fi.. wah cepatnya Soraya besar, dah ada gigi tu yaa.. ee suka gigit pulak tu. takottnyee :)

Syafinaz Ali said...

Hi Mama Jelita,

A ah meragam jer sbb tumbuh gigi.Baru keluar satu.Kalau tiap kali keluar kena lagu ni pengsan nak tunggu penuh keluar semua gigi.Kikikiki

Syafinaz Ali said...

A ah.Tang gigit time breast feed tu yg rasa paling ngeri tu Kak Umi.Kikikiki.

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me