Happy 7th Wedding Anniversary

Pagi tadi entah busy apa ntah sampai tak perasan suami text wish Happy Anniversary yg ke tujuh uollsss.Haish! Dah masuk tahun ke tujuh sampai lupa terus.Ini kes present dah bagi in advanced so sampai tarikh ke tak lain punya cerita dah.Dapat pulak kat I lagilah x alert.

Jadikan waktu kita baca text suami td rasa mcm sayu pulak rasa sbb terbalik kot.Selalunya tarikh2 special ni perempuan yg lebih concern.Tp kita ni suami yg lebih concern.Takyah tanya I la.Usah tarikh penting, no telefon pun mcm hazab sgt nak boleh hafal.Isk isk isk.Sangat lemah daya ingatan.Sel otak tak berapa nak berhubung.Nanti la jap lagi tanya emak dulu bagi kita minum susu tepung apa.Kikikiki.

Actually suami 3 hari kursus so itu yg beria hantar msg.Jd lps baca msg dia td tetiba rasa mcm apa kata kita buat surprise sikit.Nak beli hadiah mmg x dapek la sbb kat Trg ni pilihan terhad pastu xtau pun nak beli apa.Ni semua plan last minutes la ni.Jd tadi ting keluar lampu nyala kat kepala tu suh buat kek sendiri.

Jadi lps zuhr kita follow bapak kita pergi town.Memandangkan byk pulak pit stop td jd sedar tak sedar jam 4.30 ptg br gerak balik rumah.Jd boleh bayangkan la jam brape baru nk start baking.

Sampai rumah terus buat kek dulu.Motif buat kek awal2 sbb nanti kena ambik masa jugak sikit nak tunggu kek sejuk dulu apa sblm letak topping.Jd elok2 kek masak suami balik.Jd mmg tak surprise mana la tp pakcik tu as usual la suka sgt berlakon konon la bila masuk dapur kek yg naked lagi tu pastu pura2 terkejut.Cisss!

Tapi takpe.Misi tetap diteruskan.Jd suami call bondanya, adik beradik diorang berkumpul kat rumah MIL.So after Maghrib kena gerak sana la.Tapi memandangkan janji Melayu, after Isyak baru kitorg gerak.Sedap sikit haish keluar after solat Isyak nnt balik rumah salin baju terus zzzzZzz.

Dan inilah keknya.Kek simple je sbb mmg dah mcm kering idea hoi.Itupun nasib leh call otai tanya sikit2 lagu mana nak buat frosting tu kasik cantik.Dan kek ni sebenarnya kek coklat.I lagi prefer butter cake tp sbb Damia dan anak sedara suka coklat kek so kita bikin coklat kek la.Kena ikut suara majoriti.


Nak play safe I x colorkan frosting tu buat color putih je.Bunga beli yg dah siap.Tulisan pulak, kikikiki, I guna nutella.Senang cerita.Tulisan kelam-kelibut maklum la amatur.Kejap kecik kecik besar kejap tebal kejap nipis ikut suka hati dia jer.Tapi itulah dia.Kek sempena anniversary kitorg yg ke 7.Kejap je rasa.Rasa mcm baru semalam akad nikah.Over btol.Kikikikiki.

Apapun for my mata air, Happy Anniversary! 

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me