Oasis Beach Bar

Bila petang je mati kutu.Asal mati kutu je bila petang.Huhuhu! I memang taktau apa aktiviti dah nak buat.Takkan nak suruh anak main kat pool je.Nanti dari kulit dah la sawo matang nnt terus rentung kelabu.Ngeri haih tgk anak omputess masuk pool jam 12 pastu bila tanggal baju bahagian bontot je putih.Kikiki.Color tubuh two tones sangatlah x cool.

Petang suami habis class dia kita ajak g kat beach bar.Memula suami cakap jom g minum petang kat sana mana la tau kot2 ada keropok lekor tp itu tanggapan semata2 sbb takde pun.Hmmm.....minum petang tp menu siap ada steak bagai.Ok beach bar ni open until 3 am jd dont expect ia adalah gerai2 yg menjual keropok lekor, satar atau otak2.Nak mkn semua tu sila pergi hunting kat Kuala Kemaman.Keskeskes! Kat beach bar ni kalau malam ada live band yg tak berapa nak sedap sgt halwa telinga yg mendengarnya.Ntah.I ni tak suka sgt kalau dgr org menyanyi suara nyaring2 garau tu.Tapi ada org suka.I takleh la complain lelebih sbb takde share pun ngan hotel ni.Kikikiki.Rasa mcm tak IN sgt ngan selera.Lagi sedap dgr org yg buskin kat tepi jalan.Lagi sedap.

Tapi teringat masa kat Concorde KL live band dia dari Indonesia dan singer dia perempuan.Suara mmg sedap dan takyah nak nyanyi mcm Tina Turner sgt la.Hihihi.Nyanyi tak guna mic pun sedap dgr.Time tu I request lagu so diorang dtg ramai2 nyanyi kat tepi meja.Baru sedap nak menyuap.Muahahaha!


Tempat best sbb mcm santai je.Lagi best ptg tu tak ramai orang so bikin mcm rumah sendiri la duk tap tap tap amik gambar Kikiki.Kalau ada org segan gak sebenarnya.

Suami bagi chance I lepak layan perasaan while dia bwk anak2 main kat tepi pantai.


Budak ni jakun 1st time tgk.Maklum la skang ni rumah kampung pun dah tak jumpa dah benda ni.Tapi I still rasa ada sentimental value kalau letak kat rumah benda ni cuma kena selalu cuci air dia la.Karang tetiba jd tempat nyamuk aedes membiak jadi cerita lain pulak karang.


Just order chicken wings dgn juice je.Cukup la alas perut sebelum nak keluar dinner malam nanti.Benda sikit pastu rasa sedap pulak pastu mula la berebut-rebut.Kikikiki.Makanan sedap ke atau kami ni ngah lapor sgt agaknya.Hahaha.

Tapi kira ok la kalau rasa nak bersantai pepetang tu.Service nak main jet ski pun ada.Rasa nk sewa basikal pun ada termasuk alah benda apa nama ntah tak ingat pulak.Jd lepak sini kiranya byk jugaklah aktiviti yg boleh dibuat.Mainan tembak2 pun hado.Pastu sightseeing nak tengok kelip2 (takde keje haih) pun ada.Haaa....cerita psl kelip2 ni teringat zaman kecik2 bila ada sorang sedara I ni cakap kelip2 ni asal dari kuku wanita Chinese yg cat kuku dia.Dan time tu sbb naive atau bodoh sgt agaknya boleh percaya bulat2 pastu siap boleh cerita kat org lain pulak.Haish! Kalau ingat balik rasa nk gelak pun ada.Dan yg tukang bwk cerita tu pun bodoh juga sbb umur dah tak kanak2 mana sbb dah kawin beranak pinak tapi nak jugak kelentong I yg time tu kekanak lagi.Hehehe.

Service sewa alatan sukan pun ada dan I nampak sejak Resort World ambik alih ni rasanya byk dah yg upgrade.Rasa mcm lagi best kot.Tapi kalau nak rasa best ke tak sila la dtg.Kami nak check out dah.Dah kejung dah 5 hari duk sini.Dah sampai taktau nak buat apa dah.Jd harini nak chow dah.Bye!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me