Resort World Kijal

Bersiaran lagi kita.Tetiba datang mood rajin hupdate blog.Ini bermakna banyak masa lapang lettew.Hikhok!

Dan just sambungan episod semalam.Ala gambor last beg besau penuh baju tu saje la nak cakap kita on weekend getaway kata omputess walhal bukan stay weekend je tapi a week sebenarnya.Jd kemana kita?

Like AGAIN?!! Hahaha.Ok.Resort World Kijal atau nama sebelumnya Awana Kijal Golf & Resort.Ku tak tahu sedari bila ditukar pada Resort World itewww.

Jadi taknak citer detail sgt la sbb dah mcm ada 2,3 kali dah cerita pasal hotel ni dalam previous entry.Dan motif pilih sini jugak mcm takde hotel lain kat area Kemaman ni adalah sbb laki bini rasa hotel ni mcm best je.Hikhok! 

Highly recommend tuan puan tapi kalau rasa nak stay area Cherating pun hokkey.Banyak jugak hotel dan resort area tu tp sbb ini je paling dekat dgn tmpt suami amik course jd disini la kita.

Bila hotel near beach apa yg terlintas kat hotak tu? Baywatch? So yesterday sangat la tuan2.Sbb sexy si Pamela Anderson tu dah mcm tak relevan dh ngan zaman sekarang.Hehehe.Itu telahan kita la.

Tapi td sampai dan buat la lawatan tapak kejap, I tgk byk dh byk upgrade dn rasa mcm lagi best pulekkkssss.Skang cafe kat tepi pantai tu dah ada balik.Haritu mcm sepi kejap.Dan ingat kenangan 7 tahun lepas, kat cafe tepi laut tu la sedang syok layan live band tetiba dua mamat salleh mabuk tetiba tanggal baju terus bogel.Dah la gemuk mmg time tu jugak rasa mcm nak terjun laut pun ada.Serious rasa nak mandi bunga tp kat mata je.Tercemar pandangan.Dah la tak sado.Huhuhu.Kalau yg buat tu ala Becham tak la ralat sgt.Hikhok.Ini dah macam Fred Flinstones mananya tak trauma.


Kali ni mcm best sikit dapat bilik betul2 kat tengah.Kalau sebelum ni selalu tak bernasib baik.Bila dibaginya hujung sebelah sana, nampak padang golf je,sipi2 je nampak laut tak pun hujung sebelah sini, nampak lauk eh laut tp nampak sipi je swimming pool.This time tengah2 so takyah gaduh2.Cantik je nampak centre.Ewah!

Tapi td check in lewat sbb singgah umah ipar dulu hantar lauk nasik mertua kirim.Gitulah mak2.Mesti ingat anak tu anak ni.Teringat dulu2 kalau nak ke KL takdenya boleh sampai awal.Mesti makan satu hari jugak sbb dari start bertolak dari rumah nak kena singgah rumah abang ipar di Dungun pastu singgah rumah kakak ipar di Paka pastu singgah lagi rumah kakak ipar di Kuantan.Itu kalau mertua follow sekali.Skang ipar kat Kuantan dan pindah KL so reduce sikit la masa tu.Kikikiki.

Dah check in rehat jap sepukul dua.Bagi Soraya tidur kejap pastu turun g pantai.


Ni baru intro.Kalau dah masuk perenggan satu habis anak beranak masuk dlm air dah.Hihihi.Teringin pulak nak mandi laut.Tapi petang semalam layan pemandangan jer la.Usai byk hari lagi kat sini so slow and steady je la.Hihihi.Aku suka kan bg perumpamaan takde kena mengena.


Rasa skang mcm ada improvement la dari last time.Banyak benda yg diganti baru dan mana yg dah nampak x comel tu dah comel skang.Hehehe.Harap hotel Impiana kat Cherating tu buat benda sama la.Kalau tak dah mcm hotel tempat ghostbuster meeting gayanya.


Asal2 takde dalam tentatif program pun nak masuk dlm pool ni so Damia tak pakai la swimming suit.Sekali bapak dia cakap jom mandi.Hahaha.Tapi takpe.Dont worry.Sini takde hal.Diorg tak kesah sgt kot unless kau masuk pool pakai baju kurung.Ngeh ngeh ngeh!


Santek tak view? Kan dah cakap bilik kat tengah2.Hihihi.Ahoi!

Skang ni tak ramai sangat orang walau bila I tanya kat reception tu dia cakap bilik full.Ni kes I mintak nak bilik yg ada katil king size.Hihihi.Tapi bersangka baik la.Mmg penuh la kot walau breakfast td mmg aman sangat rasa.Takde sesak2 ngan orang.Diorang tidur lagi kot sbb ikut time Zimbabwe.Ngeee! 

Dan malam tu memula ingat nak order dari bilil je tp suami ajak makan kat luar dulu la.Lepas makan balik bilik semua membuta.Bangun pagi bermula la drama biasa.Suami keluar awal sbb class course dia start jam 8.30 kot.Dan I as usual la berperang ngan anak jap, turun breakfast, naik bilik rehat.Japgi kalau otak tepu sgt turun bawah balik.Hahaha.

Haaaa dan satu lagi kat hotel ni ada spa.Tp memandangkan I ada anak kecik pastu jgn harap la boleh ditinggal-tinggalkan, jd mampu baca brochure je la.Tapi last time dah pernah cuba.I taktau la kalau still sama lagi atau dah tukar sbb last time I tu Soraya tak lahir lagiAkhir tahun 2012 kalau x silap.Tp last time I ambik pakej urut, lulur, berendam, manicure pedicure dan diorg guna product Mustika Ratu.I rate 8 from 10 la.Best juga dan highly recommend. 2 lagi bagi Damia.Kikiki.Tapi tak rugi pun kalau mau coba.Siap fulus je pastu walk in like a VIP mcm ayat pekerja saloon belakang rumah kat Brisbane nung.

Ok dookie.Ngantuk pulok wase.To be continue. 



No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me