Resepi:Home made pizza

Sudah beberapa hari Damia request nak makan pizza.Actually dia bukan suka sangat dengan pizza ni tapi disebabkan asyik duk tengok satu slot kat channel Nickledeon kalau tak silap yang ibu dan anak memasak sama-sama tu plus dengan terpengaruh cartoon Shaun the Sheep dimana Shaun pergi town semata-mata nak dapatkan pizza untuk dimakan.

Jadi gigihlah aku menggodek apa yang ada kat dlm peti es tu.Hihihihi!




Resepi asal untuk buat doh ambik dari blog ini Azie Kitchen.Memang 100% follow the recipe cuma aku kurangkan kuantiti sebab nak buat sebiji jer.Sangat membantu blog Kak Azie tu.Credit to her.

Untuk topping,aku guna,

Tomato puree 
Nenas dalam tin
Cendawan butang
1 labu bawang besar
1/2 lada benggala
1 biji tomato
Dan semua potong dadu
Sebab isi ayam or daging takde,aku letak sosej sahaja.
Pakai main tabur jer dan yang terakhir taburlah mozarella cheese ikut selera nak banyak mana
Masuk dalam ketuhar,bakar pada suhu 200 darjah,selama 20-25 minit.

Sedia untuk dihidangkan dan yang pasti sedap makan time panas2.Selamat mencuba!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me