Minggu sibuk

Assalamualaikum,

Phew!Rasa ringan sikit lappy kesayangan ni bila dah filter and re-arranged all the pictures lepas tu create the folder.
Nanti senang pilih mana nak cuci then masuk dalam album.
Kalau tak carca-merba.
Rimas pun ada tengok.
Sekarang semua dah disusun dengan cantik dan kemas.Ewah!
So harapnya lepas ni loading games takde la asyik failed.
Lappy dah rasa ringan sikit dan loading pun laju.
Actually mana tak takes time loading kalau upgrade untuk the Sim 3 games jer dah  more than 10 I masukkan.Fuh!
Bukan salahkan files gambar tu semua tapi mana2 files yang tak berkenaan semua dah move to recycle bin.
Maklum la the main purpose I punya lappy ni sbb nak main games.
Itu yang gigih mintak nak Dell Alienware nih.
Tapi walau canggih pun dan khas untuk gamer tegar macam I,tetap ada jugak error dia.
Hmmm!Esok nak pergi cari accesories sikit.
Start from now,I akan jaga dengan sebaik-sebaiknya all my stuffs tak kira mahal or murah.
I nak menghargai everything yang hubby bagi.
Bukan sebelum ni tak hargai,cuma kadang2 careless sikit.
Bila ada rosak or calar or kotor,mulalah hilang mood bagai lepas tu rasa nak mengamuk.Isk!



Owh my baby yang berat nak mammp*** tapi hanya sebab bila main games tu best dia mmg to the max la,redha jer la dengan berat ibarat 1st edition lappy yang baru diperkenalkan.
Pendek cerita lappy zaman dulu2.Hihihihi!

Ok.Life sudah kembali tenang.Eh!
I cakap tenang apabila semua dah settle.
Practical trainning dah settle so just focus on menyambut baby baru yg bakal pop
 up anytime .
Check up tadi doctor dah cakap anytime dari sekarang.In sha Allah.
Doakan dipermudahkan.
Dan bila baby dah deliver nanti nak kena buat planning pulak ke KL.
7 hours journey with a small baby and toddler.
Phew!
Visa baby harus disiapkan secepat yang mungkin sebab ikut planning early December I dan anak2 akan fly ke Brisbane for good.Sigh!
Visa I dan Damia dah takde masalah.Setahun lepas dah settle dan valid for 4 years.
Dan banyak pulak planningnya after deliver a baby ni.

Konsert kindy Damia in November ntah apa watak la Damia dapat.
My convocation in October tapi I tak attend.
Dan end of November before the school close,I pun ada plan nak buat farewell party untuk Damia.
Dah tanya teacher dia,total students dalam 51 orang so nak kena planning bebetul juga what kind of foods yang nak diserve untuk kawan2 Damia nanti.
Sebenarnya nak bagi makan budak2 kecil ni lagi susah sebenarnya sebab banyak benda kena fikir.
Macam last time I bawak brownies untuk sambutan Teacher's Day at her kindy,I make sure no nuts in the brownies.
We don't know if ada anak2 kat situ yg allergic or takut tercekik so better play safe.
Dan untuk sambutan Hari Raya haritu,I brings Victoria Sandwich and cream puff (bersize kecil) untuk anak2 kat situ.
What makes me happy,everyone enjoy the foods.


Victoria Sandwich order from a friend of mine Kak Rina.Last time she is my regular customer yang selalu datang kedai cari bakery ingredient.Hihihihi.Boleh tgk sini CantekSekali.



Lil Damia so excited tgk cake yang bakal nak dibawa ke kindy dia.This is for Eid Celebration at her school.


Cream puff ni pun order dari Kak Rina juga.50 pieces dan sangat sedap.Puas hati makan bila inti dia so creamy but not so sweet.

Walla!Inilah kenikmatan yang I bakal rasa iaitu menjadi surirumah sepenuh masa dan boleh uruskan benda2 enteng mcm ni tapi udah mmg I suka dan I rasa enjoy sangat.
Dan my hubby pun suka bila rutin balik rumah for lunch macam last year waktu I ke Brisbane time cuti semester.
Itu kalau dia tak kena keluar ke site la.
Kalau kerja just in office,mmg tengahari dia balik.
Friday lagi best,lepas solat Jumaat bos dia akan suruh balik rumah jer.Means half day la.Hihihihi!

For me,biarlah tak pakai stiletto,lilit the latest design of tudung,bertukar-tukar handbag ikut office attire punya color (hahahaha)
I still enjoy the simple clothes yg membalut badan ini : )
Dan the hectic life menguruskan suami dan anak-anak dirumah.

Sehari dua ni pun busy juga.
Check up untuk pregnant dah jadi weekly.
My supervisor kat tempat practical mintak tolong I siapkan jugak proposal.
Actually dah siap cuma sangkut kat financial so nak tak nak I kena siapkan juga wihin this week sebab takutlah kalau terberanak nnt,delay lama pulak.
Dan one of my cousin mintak I ajarkan dia buat cupcakes pulak so semua tu I kena tunaikan sebelum deliver baby.

Ok.Itu sahajalah untuk harini.Esok dah Khamis.Cepatnya masa berlalu : )



No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me