Cerita basi-Si Amy


Kalau rajin berblog walking,kebanyakan blog sibuk nak cerita pasal penjaga gol no.1 Malaysia Khairul Fahmi dah putus tunang dan skandal-skandal yg babitkan dia la.Mcm2 spekulasi la yang telah dibuat.Orang ketiga la,takde persefahaman la,ish,kiranya macam2 la.Eh?Detail pulak info yg aku tahu.Nmpk sgt takde keje asyik duk layan gosip artis.Hehehe!Sambung sikit lagi,aku nak tergelak bila ada yg komen kat ex tunangan si KF ni supaya tak perasan macam Victoria Becham.Habis,taknak cakap balik kat si KF tu,tak yah la nak perasan kononnya macam David Becham.Bukan tak support pasukan bola Malaysia cuma please la pada pemain bola tu,tolong la down to earth sikit.Ini tidak,baru glamour sikit kalau bertembung kat airport spek mata hitam harus atas kepala pastu jalan sengih2 macam kerang busuk kononnya aku la superstar.Blah la wei!Tak kagum pun tapi meluat tu adalah.

Makanya kat sini aku takmau citer pasal mamat tu pun dan jauh sekali pasal tunangannya itu.Dan aku pun bukan peminat fanatik bola pun.Paling lama aku bertahan tgk bola 10 minit je tu pun suami paksa tengok.Kalau tidak,tak kuasa aku nak bukak channel sport bagai.Aku lebih rela layan Keeping Up with the Kardashian walau ramai yg ckp ntah hape2 reality tv mcm tu.Ade aku kesah???Hehehe!

Motif aku sebenarnya nak citer pasal minah ni,Amy Winehouse.Honestly la aku cakap aku mmg totally ngak suka sama dia.Selain dari perasaan menyampah kat sanggul tinggi dia tu,lagu dia pun pada aku tak best pon termasuklah antara lagu hits dia iaitu,Rehab.Dan paling aku menyampah time dia buat persembahan main piano dgn pakai baju ala swimming suit pastu naik atas kerusi buat aksi ghairah pada aku ntah hape2 budget cool la tu.Chait!

Tapi,dalam tak suka aku tu rajin pulak aku duk baca any gosip/story pasal dia nih.Bukan apa,aku ni jenis selalu curious dgn orang,dan macam suami aku cakap la,aku ni jenis suka fikir bukan2 dan kadang2 membayangkan benda yang tak perlu dibayangkan pun,misalnya,aku duk fikir asal la si Amy ni suka sanggul rambut tinggi tu,agak2 brape kali sebulan dia mandi basahkan rambut???Itu pun aku kesah???Heh!

Dan banyak la hot story yg dia mabuk khayal amik drugs dgn husband dia dan pelbagai lagi la cerita buruk pasal dia ni.Boleh dikatakan banyak buruk dari baik.Tapi walau buruk/teruk tetap kau mmg the bomb.Ramai jugak rupanya peminat fanatik dia ni.Bukti?Time dia mati la.

Sehinggalah dia ditemui mati dirumahnya kerana pengambilan dadah berlebihan,dan dan aku dengar lagu Rehab tu kat radio dan dimainkan sempena kematian dia (biasa la kat Malaysia org bkn Islam mati lagilah kalau artis obersea disanjung bkn main siap keluar ayat tak bleh blah,sempena memperingati kematian bla bla bla,tp kalau ulama Islam meninggal-berita keluar satu dua je tu pun tak brape ikhlas nak siar).Makanya tetibe aku rasa mcm best pulak lagu tu.Eh????Nmpak sangat aku ni tak ada pendirian.Hahaha!Jom layan.

video

Rajinnya siap lirik skali tu.Jom layansszzz.....

Rehab by Amy Winehouse

They tried to make me go to rehab but i said 'no, no, no'
Yes I've been black but when i come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but i won't go go go

I'd rather be at home with ray
I aint got seventeen days
Coz there's nothing
There's nothing you can teach me
That i can't learn from mr hathaway

Didn't get al lucky at class
But i know it don't come in a shot glass

They tried to make me go to rehab but i said 'no, no, no'
Yes I've been black but when i com e back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but i won't go go go

The man said 'why do you think you here'
I said 'I got no idea
I'm gonna, I'm gonna lose my baby
so I always keep a bottle near'
He said 'I just think your depressed,
kiss me here baby and go rest'

They tried to make me go to rehab but i said 'no, no, no'
Yes I've been black but when i com e back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but i won't go go go

I don't ever wanna drink again
I just ooh i just need a friend
I'm not gonna spend ten weeks
have everyone think I'm on the mend

It's not just my pride
It's just til these tears have dried
They tried to make me go to rehab but i said 'no, no, no'
Yes I've been black but when i come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but i won't go go go

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me