Blues hari pertama

Thursday morning at 7 am.Its raining outside.This is view from my window.Bersepah daun-daun gugur.Dah macam rumah tinggal pun ada.Hihihi!

Musim panas bakal pergi dan musim luruh pula bakal menyusul.Jadi sebelum nak masuk musim luruh,hujan turun dulu membasahi bumi setelah beberapa bulan panas oiii.Tapi I tak rasa sebab takde kat sana time tu.Suami la yang rasa.Balik Malaysia rentung.Ok.Ekzegeret.

Hari pertama dah Thursday blues.Choi sangat.Hiks!Dan misinya adalah kena pergi Wollie untuk beli groceries.Wollie ni singkatan dari Woolworths.Actually Woolworths ni adalah pasaraya.Kat sini ada banyak pasaraya cuma Wollie dan Coles ni memang selalu pergi.Mungkin sbb paling dekat dgn rumah kot plus ianya ada dimana2.

Sekarang kami tinggal di Taringa.Kat sini access nak ke city of Brisbane agak dekat.Rumah dulu jauh sikit.Maklum la dulu suami dan kawan dia menyewa kat luar bandar sikit tapi rumah tu dekat sgt dengan office diorang.Rumah baru ni jauh sikit tapi kat sini memang seronok sebab sini ada komuniti Melayu.So tak lonely sangat la.

Pagi ni hujan agak heavy.Tapi disebabkan stok makanan basah mmg takde langsung,nk tak nak kena keluar jugak.Maka meredah hujan la kami.



Time ni hujan tak lebat lagi cuma cuaca gelap sikit dan berangin tapi tak sejuk sangat pun.Macam kat Malaysia la time musim hujan.


Destinasi pertama kami ke DFO Brisbane.DFO ni stand for Direct Factory Outlet.Misi kesini nak membeli brg2 rumah dan dapur.Banyak jgk sales haritu jd mmg beria benar la duk shopping.Mostly brg 60% less.Oh bahagianya.Dan dari DFO terus ke Wollie yg letaknya just opposites jer dgn building DFO nih.Dan kat Wollies mmg shopping groceries la apa lagi.Dah settle semua terus pecut balik rumah.1st day tu tak plan apa2 lg.Dalam otak mmg fikir nak settle hal rumah jer dulu.Lain2 plan kendian-kendian la kita fikir.

So nnt sambung cerita jalan2 bawak parents ke Gold Coast.


No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me