1,2,3

Esok Selasa,lusa Rabu.Khamis pulak ada 1001 kerja yang menanti.Nilai tak agak2,nak nampak gempak jer letak ribu-ribu.Hahaha!    

Berkemas barang tak habis lagi,tapi esok adalah final.In sha allah.Actually banyak benda nak share kat sini cuma kita letak kat mode HOLD dulu.Kita collect bahan dulu kasi cukup baru kita pung pang pang.

Tengahari tadi pergi Sunway Pyramid tapi bertiga jer.Damia tak bawak tinggal kat mak kita.Tapi rasa lain jer outing kali ni.Maklum la bila takde drama bini tarzan menjerit ni,rasa macam romantik pulak dua merpati ni berjoli tadi.Hahaha!Dian pun sporting habis kejap2 nak tidur.Nyaman jer bila anak zzzzZZZZ dalam stroller.Sebelum ni outing kami heret dua stroller.Satu stroller budak 3 bulan tu orait la diam jer duduknya just melalak time lapar jer.Tapi stroller budak yang baru masuk 4 tahun tu memang azab.Bila bwk stroller suka hati dia jer bila rasa nak duduk,duduk,rasa nak jalan sendiri jalan.Kalau jalan tu follow makpak takpe,tapi ni spesis tak reti jalan tpi nak berlari macam orang hadap sangat nak main polis sentri dengan dia.Bila marah sentap pandai duduk balik dalam stroller.Tapi diam 4 minit setengah jer,lepas tu start balik.

Tapi kalau tak bawak stroller terus,laaaaaggggiiiii azab bila dia datang angin takmau jalan pastuh suh dukung.Arghhhh!Jadi gitulah outing kami.Nak keluar stress,kat mall stress,balik dari mall double stress.Tu tak campur masuk restoren nak makan,drama tumpah air,drama air mata.Semua ada.Itulah sebab kadang2 kalau takde hal penting sangat,mmg malas nak ke,uar.Aktiviti window shopping pun dah takde dalam list sbb dari rumah buat list,sampai kedai takde survey apa,terus beli.

Tapi tadi memang romantik habislah sampai boleh singgah dua tempat makan sambil menikmati makanan sepenuhnya.Kikikiki!Boleh masuk butik browse baju lama2 sampai suami tanya nak ukur kedai mana lagi nih?Kikikiki.Tapi tadi tujuan asal bukan nak shopping baju pun dan memang tak beli baju pun.Tujuan utama cari buku Damia maklum la this year Damia akan start homeschool.Ini yang kita nak blog nanti tapi later la after semua dah settle.Sekarang ni still kelam kabut lagi.

Actually I nak put photo the best dessert ever to me.Hihihi!Tapi taktau asal link tu sampai sudah tak keluar so sampai sini jerlah entry ni.Takde pic macam tak best pulak.Kalau boleh tunjuk pic,boleh jugak kongsi resepi ke apa.Alahai!So itu jer la.

Chow!

*Seperti biasa tajuk entry takde kena mengena dengan isi cerita T_T




No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me