Segalanya tentang kawan

Dua hari lepas I ada sikit rasa sedih.Ayooo!
Bila sedih terus ingat kat one of my good friend,Aida Uzunovic.
Kawan satu universiti tapi lain course.

Mengimbas kenangan bagaimana kami rapat adalah..............
Bila kami dipertemukan dan elok sangat dua2 tengah lonely.Kikikiki!Ayat pervert sangat.

Hmmm.............waktu mula kenal dia I rasa dia ni ala2 Mrs.Arrogant gitew! (sorry tak layan series tu tapi tahu sbb ramai sgt suka update kat status.Hek sgt!-Mata keatas sambil kembangkan lubang idung)
Tapi begitulah ibarat kata orang tua-tua,tak kenal maka tak cinta.
Bila dah kenal,rupanya dia ni mmg best sgt sebenarnya.
Dan mmg I happy berkawan dengan dia.
Kelakar,kadang-kadang serious,smart dan mmg baik sangat dengan I.

Dari semester 5 time I asyik berduka lara,dia la yang meng"happy"kan kita waktu tu.
Mmg dari part 5 la kami selalu keluar bersama,dan kadang2 dia overnite kat rumah.
Dan Damia pun sgt close dengan dia sbb dia suka layan si Damia tu.

Hobi kami sama iaitu suka baca buku.
Jadi selalu bertukar-tukar buku.
Bila banyak membaca,maka banyaklah benda nak kena debate.
Kadang2 debate isu serious,kadang2 debate benda yang tak penting pun.
Lantaklah.Janji happy.Hahahaha!

Part paling I suka,dia suka masak.
Sedap pulak tu dan sempatlah dia ajar beberapa resepi negara dia.

Ingat lagi kali pertama kami hang out kat Secret Recipe.
Pergi situ pun sebab taktau dah mana lagi tmpt best kat Trg ni.
I pergi situ bukan sbb food dia maveles,tapi sbb tertutup dan beraircond.Motip sangat.
Dan rupanya last day kami pun,pergi Secret Recipe jugak.


Dan makan cake yang sama waktu 1st time jumpa dengan last day dia di Trg.
Sekarang dia nun jauh di Turkey sana.
Tapi tak payah nak "Istanbul Aku Datang" sangatlah sbb dia ada kat Ankara.
Sini I nak kongsi pengetahuan sikit yer,kot la ada yang tak tahu.
Mana yang tahu shooooh duk jauh dendiam.
Baca sini yer adik-adik...................
Ankara adalah capital city of Turkey hokkey dan bukan Istanbul.
Motip nak gtau adalah sbb selalu sangat orang,asal sebut Turkey,automatik sebut Istanbul.
Ibarat setiap kali I mention kat orang luar pasal Malaysia,automatik dia sebut Kuala Lumpur.
Ok.Selesai jawapan spot SPM.


Kerana kesuntukan masa tambah lagi I busy sangat time tu,tak sempat nak prepare present.
Pulun beli kat Body Shop jer.
Berat hati sangat dia nak terima.
Selalu macam tu.
Buat kita lagi sedih wei!


Sabun pun I nak bagi.Hihihihi!Itu add on jer hokkey.


Time ni dah 7 bulan preggy.Muka penat sangat.


Us!


She likes drink coffee tapi malangnya I allergic coffee.Kalau minum akan jadi macam orang mabuk ketum.Aish!Macam dah pernah try jer.Tak tak tak!

Sekarang rindu pulak time dua2 stress study pastu makan roti bakar tengah2 malam siap lepak atas kaunter meja dapur.
Pernah buat gila sehari sebelum Aidil adha masak banyak jenis lauk semata-mata nak celebrate Raya dengan kengkawan Bosnian lain.Kami celebrate kat rumah Boyan,one of ex T-Team player.Pemain import diorang la tapi Serbian.

Lepas tu sempat la kenal pulak dengan Damir,player T-Team baru lepas tu,tapi yang ini Bosnian.


Waktu ni kitorang celebrate birthday Jenny,antara my good friend jugak kat UMT.Dan we are missing the other one,Aien.Sorry dear : ( Jenny and Aien pun my good friends selama di UMT dan the relationship still kekal until now.Alhamdulillah!

Semua ni kecuali Damir adalah kawan satu universiti.


Tetibe selit gambar masa celebrate Jenny's birthday.Hihihihi!

Rindunya time lepak bersama-sama nih.Sob!Sob!Sob!


Nasib ada yang rajin nak tolong snap pic kami.


Jadi letak jugaklah pic orang yang tolong snap tu as a reward.Hahahaha!Ini pun one of my classmates.

For me dalam hidup ini kadang2 kita tak memerlukan a thousand friends tapi cukuplah hanya mempunyai a few friends yang beri erti pada kita.
Kawan yang ikhlas berkawan dan bukan jenis kawan yang mempunyai hasad dengki dan sentiasa berprasangka buruk pada orang lain.
Dalam berkawan jangan pernah takut untuk meluahkan andai kita rasa tak puas hati kerana dengan tikan kawan dari belakang atau jatuhkan dia adalah perkara yang cukup kejam pada I.
Berkawanlah seikhlas yang mungkin dan kiranya tidak mampu,berundurlah secara baik dan bukan dengan cara memutuskan silaturahim dan lepas tu nak diburuk-burukkan pula kawan tersebut.
Enough untuk kawan sampah macam tu.
Now I just mahu focus dan appreciate persahabatan yang I ada sekarang ini.
Ini yang lebih I hargai.


Dan tak lupa juga untuk sahabat baik I iaitu Rifhan,usia persahabatan kami telah menjangkau 19 tahun dan alhamdulillah.


Dan juga sahabat baikku Nana : )


No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me