Tengku Dian Soraya

This is a story about our second daughter,Tengku Dian Soraya.A beautiful gift from Allah swt.She came when we are so ready to have a second child.Just like Damia,we are keep waiting after two years of marriage,and Allah swt gave Damia to us.And three years later,He gave Dian.We are supposed to have three kids now,but Allah swt have a better plan for us.Saya keguguran.Secara saintifik,saya keguguran kerana menaiki penerbangan disaat kandungan belum cukup kuat dan juga kerana tidak cukup rehat.Waktu itu saya bekerja di Shah Alam.Namun dalam erti kata lainnya,sebenarnya belum rezeki kami untuk mempunyai cahaya mata ketika itu.Allah swt cuma pinjamkannya selama lebih kurang 3 bulan didalam rahim.9 months later,saya mengandungkan Damia.

Saya tahu saya mengandung Dian after kami balik dari Singapore.No wonder la walau on vacation saya rasa penat sangat2 sampai malas sangat2 nak keluar jalan2.Kalau boleh nak baring jer.


Picture of Damia and Dian.Both of them looks same.Totally!Hahaha!

First outing ke Kuala Berang untuk majlis doa kesyukuran my cousin.Dah la baru hari ke 10 berpantang.Andailah arwah tok saya masih hidup,confirm kena marah kaw kaw kaw punya.Al Fatihah untuk tok.Susah betul nak pilih baju untuk Dian.She is too small walau baju tu for newborn.I gave a birth to Dian with a weight 2.91 kg.Damia dulu lagi kecik 2.54 kg.This time dah buka mata.After bebas dari jaundis,baru nak buka mata.Kalau tak zzZZZ jer manjang.Alhamdulillah after 3 days jer.


3 in 1 rocker yang dibeli Ariey di Brisbane.Sangat praktikal and I'm thinking to bring this rocker to Aussie tapi tak tahu macam mana nak bukak balik masuk kotak.Alah sudah!Takkan nak angkut dengan gedabak macam ni jer.Serious rasa sayang.Kalau tak dapat bawak,kena let go jer la nampak gayanya.


Yes!You are our little star.Ayahanda and bonda.


Hands down.This is Damia's crib.Still in a good condition.Just a matress beli yang baru di Robinson.Last time for Damia I bought matress from Aussino but now dah takde.Seriously the material sangat2 elok.Sayangnya : (

Setiap anak adalah berbeza.Yes!Dian sangat mudah dijaga.Bukan Damia dulu susah gila nak jaga cuma Damia selalu gak menangis waktu dalam pantang tu.Tapi Dian ni menangis kalau lapar,diaper dah penuh,dan nangis sebab nak tidur.Other than that,diam jer dia.Kalau takmau tidur,dia duk kelip2 dalam crib or rocker.Sampai jiran cakap tak tahu dah bersalin sebab tak dgr bunyi baby nangis.Hihihi!

Sekarang ni Dian kuat betul menyusu.Maklum la nak membesar bagaikan juara.Hahaha!

Phew!Esok nak kena keluar pulak.Misi nak mengambil gambar passport dan visa untuk Dian.Taktau la macam mana nanti.Hmmmm...............ok,dokie.Bye!

*Suka buat cerita tergantung.Hahahaha!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me