Hari stress

This week I declare minggu stress
Haaa...sebut stress.....how u handle your stress?
Ada orang bila stress rasa nak pergi shopping or just window shopping.
Ada orang kalau stress rasa nak duduk dendiam dalam bilik takmau diganggu.
Ada orang bila stress rasa nak makan ice cream la,coklat la,pendek kata craving for something sweet.
Ada juga orang bila stress,takleh ditegur.Silap haribulan penampar jepun dapat kat muka.Free of charge.
Atau agak2 ada tak yang bila stress,kena renung sport rim kereta sendiri?Hahaha!

Dan kita bila stress pulak...hmmm...actually baru jer tadi perasan.
Rupa-rupanya setiap kali I stress,the first thing yang I akan cari adalah roti dan peanut butter.
I tak sure sangat sejak bila habit tak sehat ni bermula.
No wonder la stok peanut butter kena selalu ada even yang size paling kecik sekalipun.
Tapi yang biasa I standby Peanut Butter Ladies' Choice yang ada stripes tak kiralah apa perisa pun tapi I prefer strawberry flavor.
Dan I akan sapu tebal2 pada roti dan makan kadang2 tak sempat nak bismillah pun (buruk perangainya).
Tapi lepas makan tu confirm rasa stress tu makin kurang makin kurang.
Hahahaha............

Tadi duk fikir bila ya benda ni start.Rasanya 6 tahun lepas.Kalau 6 tahun lepas,awal kahwin la teww.Hahaha!
Yea!Yea!Dulu bukan stress dengan husband tapi stress dengan kerja.
So bila balik rumah mesti cari roti dengan peanut butter dan benda ni I tak akan makan everyday.So no wonder la selalu sgt peanut butter kat rumah melepasi expired datenya.Muahahaha!
Oh!Macam tu rupanya I mengurangkan stress.
Kalau ikutkan banyak lagi medium lain yang mampu kurangkan stress.
Hah!Jangan dandan nak cakap pergi sembahyang pastu mengaji.
Itu semua orang tahu ubat paling MUJARAB.
Tapi kalau perempuan yang tengah OFF ni,mana boleh buat dua benda tu.Hoi!

Jadi conclusionnya,roti dan peanut butter berpisah tiada...tapi time stress jer la.

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me