Salam Ramadhan Kareem

Assalamualaikum,

Sekejap jer masa dah nak masuk hari ke 6 Ramadhan.Esok la tapinya.I ni pulak bukan malas nak update blog, nak blogwalking pun tak sompek.Bukan kita busy berniaga ke apa, tapi si kecik Dian Soraya ni dah lebih dari anak koala dah ni memerapnya.Ikut hati kalau I ada kantung kanggaroo tu memang dah lama dah I sumbat.Takleh hilang dari mata.Purata masa leh tinggal tanpa tak nangis lebih kurang 5.4 minit.Hahaha! Ekzegeret.

1st Ramadhan I kat Brisbane ni mcm kureng sikit la sbb tanpa semua.Suami kena outstation ke Adelaide until 10 July.Phew! Tapi apapun syukur bila sepupu sanggup datang sini dari Melbourne temankan kita.So memang tak rasa bosan sgt la.Walau bersahur, berbuka berdua tp tetap rasa meriah.Jualan juadah berbuka pun almost everyday ada.Mcm2 lak tu.Kalau malas masak mmg order jer la.Sedap2 lak tu.Tapi takleh hari2 la order sbb ada gak masa teringin nak makan makanan sendiri masak.

Haritu tanya my cousin teringin nak makan apa.Sekali dia request nak makan Butter Prawn katanya.Kita apa lagi terus godek resepi.Suka ambik resepi kat blog Kak Azie sbb tak pernah tak jadi.Serious I tell u.Menjadi dan memang sedap.Thank u Kak Azie yg sudi kongsi resepi.

Jadi takyah share la resepi kat sini sbb 400% mmg follow.Hahaha.Takde improvised.So just nak kongsi gambar je la.

Pastu lauk kedua singgang salmon.Kau ado? Hahaha.Memula mcm cuak gak sbb I ni bkn minat sgt dgn makanan fav beruang ni.Beli pun sbb campur dlm bubur si Dian.Tp sekali sedap rupanya.Kita pun tau salmon ni antara ikan yg agak berlemak.Pastukan makan tak agak2 siap cicah budu uollsss.Hahaha.


Pastu dessertnya amboih siap dessert tu.Kita bikin bubur kacang sajork.Ini pun sbb my cousin x suka sgt dgn bubur pulut hitam.I ada order bubur pulut hitam.Student UQ jual.Sedap jugak.

Jadi itu jer la cerita permulaan Ramadhan nu.Skang ni dah winter dan sesejuk ni lagi la tak rasa mana puasa.Berbuka jam 5 jd rasa mcm kejap jer puasanya.

Skang malam2 dah makin sejuk.Paling sejuk takat ni 5°c.Itupun dah rasa teruk sgt dah.Taktau la caner org yg kat negara belah2 Europe sana.My friend yg kat UK lagi la puasa panjang.Hehehe.Bertabahlah.

Anak2 pulak bila dah makin sejuk ni, start dah flu dan batuk.Paling risau si Dian la.Dia susah nak demam, selsema dan batuk tp once kena mmg pjg la ceritanya.Huhuhuhu.Mcm Damia sehat tak sehat sama jer.Melompat mcm biasa.Kdg2 confius dia ni sbnrnya sakit ke tak?

Tapi kalau Dian x sehat, mmg I kena jd mak kanggaroo la.Sepanjang masa nak duk dlm kantung.Hahaha.

Ok la.Skang dah nak start rajinkan diri update blog.So ini kira intro la dulu.Hahahaha.

Apapun, Salam Ramadhan Kareem untuk yang membaca.Juga ditujukan buat Kak Umi di Perth dan Kak Ros diBrunei.Lama dah tak jenguk page akak2.Hehehe.Page Kak Ros mmg kena jenguk sbb nak cari idea nak masak apa utk berbuka.Hahaha.

2 comments:

Nastyna said...

wah gitu... masak masak makan makan ramadhan, eh butter prawn tu kita pun duk tinjau2 gak, i pun suka ngintai blog kak azie. mu makae singge salmon cicoh budu? ganah! hahahaha

I fenat la panjang giler waktu siang sini ok, dah la breastfeed pulak tu. huhuhu selamat berpuasa yer dear.

Syafinaz Ali said...

Same goes to you too nas.selamat berpuasa.itu la skang sebelah2 sana siang panjang.Kalau kat OZ ni nasib puasa jatuh time winter so takde la terasa sgt.

Mahveles hokkey singae salmon cicoh budu.kikikiki.suami buat akrobatik kat belakang pun tak sedor.jd takyah mertua lintas belakang.muahahahaha

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me