Autumn Harvest Festival - Rockingham

Last two week rasa sedih sangat sbb handphone rosak pastu semua gambar tak sempat nak transfer.Dah la sepanjang tiga minggu kat Rockingham ni mmg I snap picture guna handphone jer until handphone rosak baru gigih guna camera.Hihihi!

Redha jer la gambar hilang janji kenangan simpan elok2 dlm ingatan dan memang takleh delete dah.Hihihi.Ayat sedapkan diri sendiri sebenarnya.

Ok.Kami sampai ke Brisbane lebih kurang jam 6.55 petang separate flight laki bini.Hihihi!Ceritanya hari Isnin petang tu I purchase ticket balik Brisbane tp ticket suami tak beli lagi sbb itu akan dibeli oleh agent.Jadi sbb confident waktu dia datang haritu agent beli ticket Virgin Airlines jd I pun beli tiket Virgin Airlines gak la.Tapi sekali agent beli tiket untuk suami Qantas Airlines pulak.Aduhai!Terbalik la.Jadi memang pagi tu kelam-kabut betul mana nak hantar kereta sewa lagi,dengan ticket suami tak dpt lagi.Sekali dlm jam 10 kot mcm tu,HR di Perth call suami ckp tiket dia jam 1 tengahari dan I pulak sepatutnya jam 12.30 tengahari tp sekali delay pulak so I naik jam 1.30 tengahari.Terus ke airport dengan taxi dan syukur la no drama at all.Semua dipermudahkan.

Alhamdulillah jugak bila my expectation naik Virgin Airlines yg sama mcm cerita my husband dgn takde entertainmentnya bla bla bla bagai sebab Virgin ni macam Air Asia la.Tapi sekali kami naik flight besar yg sama mcm MAS.Semua ada.So Damia xder la bosan sgt sepanjang 4 jam lebih tu duk melayan cartoon.Satu jer dia tak bg iaitu blanket.Hihihi!Jual2 dalam flight mmg ada tapi diorg tetap bg lunch sekali so no need la nak beli2 bagai plus tak byk choice pun.Haritu pun I mintak nasi dengan pumpkin curry.Lauk vegetarian dan harapnya halal la.Kikiki.Kalau naik Qantas senang boleh request Halal Meal terus sampaikan ice cream pun dia bg yg ada tanda Halal.Yes,diorang mmg sgt sensitive.

Ok.Cerita psl handphone pulak,elok2 minggu lepas pergi beli yang baru,balik rumah tu sajer jer la my husband bukak balik handphone yg rosak tu sekali elok dia menyala balik.Terdiam jap kami.Mahu tak,udah la dlm seminggu handphone tu mmg takde respond langsung tetiba menyala.Erk!

Jadi cecepat la I transfer mana2 gambar masuk dlm laptop pastu copy balik number2 phone semua.So boleh cerita la pasal Autumn Harvest Festival dan yg paling happy dpt save balik segala gambar2 kat Rockingham.Hehehe!

Autumn Harvest Festival ni berlangsung satu hari jer iaitu hari Ahad start dari jam 10 pagi until 4 petang.


Ini pic dalam jam 8 pagi kot.Orang ngah buat preparation.Damia tak sabor2 nak turun.Ini snap dari balkoni apartment.Betul2 depan apartment.


Banyak stall jual makanan cuma I confident beli churros je tp tak se mahvelles churros kat South Bank.Kikikiki!


Ada la beberapa rides tapi I tak try satu pun.Nak try kang anak nak campak mana.Hahaha!Just melayan si Damia jer la.


Stall yg jual2 pun byk tp I takde beli apapun untuk diri sendiri.Beli baju Peppa Pig je 2 helai udah budak Damia nak sangat.Nak ckp murah tu,boleh la kot.Murah sikit la kalau beli kat Target atau store kat mall.

Ada live band jugak.


Ini bayar $5 kot.Pancing jer sbb confirm akan dpt hadiah.Hihihi!


Suka dapat naik ni.Sepanjang hari duk nyanyi lagu My Little Teapot.Hihihi!


Sesekali letak gambar tuan tanah.Hihihi!


Cuaca yg agak baik haritu.


Cantik dan teringin nak beli tp rasanya hubby tak setuju kot kalau beli.Huhuhu!


Dah malas dah nak upload sesatu.Combine jer la picnya.


Waktu jumpa Kak Umi petang tu,Kak Umi belanja Damia naik bungee jumping ni.Terima kasih Kak Umi.Seronok sgt Damia sbb mmg dari pagi lagi dia nak naik ni tp mak dia tak layan.Satu lagi time tu Dian dah merengek so I ajak naik dulu la.Petang tu turun balik jumpa Kak Umi.So Damia main ni dengan anak Kak Umi yg bongsu.

Malam tu berbuih mulut duk cerita kat ayah dia seronok sgt main ni.Hihihi!Dan tak sangka pulak berani dia nak cuba walau kiranya ni first time la dia cuba.

Ok dokie.Skang dah takleh nak lelama dh online.Sejak2 si Dian dah pandai merangkak,bangun ni,mmg kena tumpuan lebih pada dia.Aktif sgt bdk ni.Penat woo tetiap hari duk kutip dia ni.Hihihi!Habis satu rumah dah dia explore termasuk jamban.Phew!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me