School Holiday

What's your plan during school holiday?

Me?

Hmmm......lets me think aaaa!

Tapikan macam sibuk sangat dengan school holiday walhal school holiday atau tak rutin kehidupan sama jer.Anak pun takat sekolah tadika dengan kehadiran 53/89 setiap semester.Gabung dua semester,tempoh ponteng sekolah lagi lama dari bilangan hari orang berpantang beranak.Kuikuikui!

Anak rajin pergi sekolah,tapi mak dia la yang problem.Bila ada hari takde kuliah,suka hati jer cutikan anak sekali.Nampak nau malas nak mengantor.

Tapi lately ada gak terfikir nak pergi holiday before fly ke Aussie.Tak kesahlah mana pun,janji holidayyyyy!

Terfikir nak ke Legoland.Tapi risik-risik mana yang dah pergi tu,katanya panas.Tapi skang ni musim hujan.Hmm...susah gak tu.Apakah yang best sangat di Legoland?

Tapi tak rasa excited sangat nak pergi sebab nak membawa anak kecik ke tempat yang crowded dengan orang ramai ni,banyak faktor pulak kena dipertimbangkan.Faktor luaran dan faktor dalaman.

Tapi mmg December nanti nak ke KL lagi.Ingat nak bawak Damia ke Sunway Lagoon tapi bila fikir musim cuti sekolah,terus kensellll!!Takleh imagine betapa ramainya orang kat situ nanti.Usai member yang plan nak berhoneymoon di KL pun nak stay kat hotel yang pernah kami menginap haritu kat The Garden tp bilik boleh full,hik!hiks!hiks!nasib dapat jugak dia bilik kat Hotel Cititel tu.Itulah penangan cuti sekolah.

Hmmm......destinasi mana yer yang jadi pilihan?Melaka?Negeri Sembilan?<<Ini takleh cadang sebab belum cadang lagi confirm Ariey akan close terus cadangan.Entah apa yang anti sangat dengan N9 tu taktau la.Mungkin trauma pergi satu pasar malam kat PD boleh dia cakap satu-satu kuih yang dijual kat bazar Ramadhan kat situ hanyalah karipap.Ekkk!I macam caya taknak caya jer.Ntah betul ntah tidak orang tua ni.

  
Sources:traveldrafts.wordpress.com via Yahoo Image

Hmmm........I rasa macam dah boleh agak dah bercuti kat mana nanti.Kalau tak Sekyen 10,maybe Bukit Jelutong Shah Alam.Huwarrgghh!

Takyah nak bercuti sangat la.Banyak lagi kerjaan yang pending tak siap2 lagi ni.

Apapun,syukur visa Dian dah approved so dah kena beli tiket flight dan start packing barang2.Lepas tu mulalah rasa tak cukup hari.Kikikiki!

Apapun,kena settle hal yang penting dulu.Mana yang kurang penting kita letak kat waiting list.

Kepala pun dah berat nau rasa.Maklumlah dah 2,3 hari tak cukup tidur.Dian batuk selsema pulak.Setakat ni bertahan jer la.Serious kesian sangat sebab dia bayi lagi.

Dan I pun tak tau nak cerita start mana sbenarnya dan objektif apa.Memandangkan intro tergantung so kita tamatkan entry ini dengan tergantung jugak.Sajer jer.Nak suh orang sakit hati tiap kali baca entry kita.Wakakaka!

Sekarang takleh tulis yang serious dan berilmiah.Nak kongsi tips dan resepi pun takleh lagi.Kita put kat mode HOLD dulu.Hihihihi!Nanti bila dah datang angin tu,zup zup zup la update entry baru.

Chow!


1 comment:

Rafhani said...

homestay kat seksyen 10 akan dinaikkan harga sempena cuti sekolah yer.Tapi...blm ada org book...available lagi.Mau buat reservation?
hahahahahhaahhaha

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me