Damia Kindy - 3Q Montessori

Today is a last day school for Damia at 3Q Montessori Kindergarten.Honestly I really satisfied with all the teachers and the teaching method that applied at that school. Damia changed a lots and now she knew how to socialize with other peoples. 

Hari pertama,tak begitu berjaya.Drama air mata tapi teacher kat situ tahu how to handle a child dan tak sampai seminggu,Damia dah tak nangis dan sentiasa excited nak kesekolah.Bangun pagi alhamdulillah takde masalah.

Sekolah start jam 8 tapi biasanya 8.30 pagi baru sampai.


Kena pakai tag nama sebab teachers tak ingat lagi nama dia : )


Ini bila dia dah biasa.Tersangatlah behave.Bila tgk kita datang jer,terus ambik kasut dan pakai sendiri.Kat sini ibu bapa tak digalakkan dukung atau terlalu membantu anak.Dia nak anak2 ini cuba buat sendiri misalnya pakai kasut dan letak kasut kat tempat yang sepatutnya.

Sesi sekolah Damia I amik until 12 pm jer.Half day.


Kedek-kedek jalan masuk ke kereta.Rambut yang bertocang comelnya tu biasanya teacher yang ikatkan.I jarang ikat sebab kadang2 tak sempat.Lagilah kalau I ada kuliah pagi.

Maka cukup setahun Damia di tadika tersebut.Memandangkan next year Damia tak continue her kindy kat situ lagi,so I ada hantar a cake to celebrate,ala-ala farewell party.Sepatutnya I ada plan nak bawak banyak foods tapi masa pulak tak mengizinkan plus dalam pantang lagi time tu so I beli jer la chocolate brownies kat SR.


 All the childrens so happy and teachers too.Teachers kat sini memang sporting habis.I just tinggalkan camera so they snap all the pictures so Damia ada la kenangan kat kindy dia.Nanti nak cucilah and put in the photo album.20 years later kita dah ada benda nak dibelek dan ketawa bersama : ) Hihihihi!

All the kids sangat la comel. Cuteness overloads!!


3Q Montessori Concert 2013



Last week kindy dia ada buat concert akhir tahun.Damia participate dan group 3 years old dia menari untuk dua buah lagu,Butterfly (Chinese Song) dengan Chocolatte.Pandai jer budak-budak ni follow steps.Hihihi!

And lastly,gambar akhir tahun sekolah.


Ini untuk 3 years old punya kelas.

Dan ini semua pelajar kat sekolah tu : )

2 comments:

Ailyl Rozanna said...

Comelnya anak dara u ni! Wah 3 tahun dah boleh pergi sekolah ke? Boleh eh? hihi baru i tahu.. nak anta DZ sekolah jugaklah kalau camni.. excited pulak! ^_^

Tengku Damia said...

A ah.Tp x semua kindy accept 3 years old.u kena survey.cari play school punya kindy.confirm DZ happy pergi school : )

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me