Me time

Kalau nak tahu,saya ni adalah suri rumah tangga sepenuh masa sejak........................................tamat belajar tahun 2014.Hukhukhuk!Student kertu.Takpe la janji dapat jugak degree seketul.

Dan tamat je belajar decide duduk rumah je la.Bila tanya suami,perlu kerja ke tak ni (naifnya soalan),dia cakap awak duduk rumah je la plus cam x seswaiiii sgt pulak nak cari kerja bila suami kerja fly in fly out kerana two weeks tu sungguhlah berharga.Muahahahaha!

Suami pulak nasib baik jenis memahami.Time dia ada,time tu saya diberi peluang ME TIME.Actually takde la penat mana pun jaga anak,jaga rumah ni cuma kadang-kadang kita as a isteri,ibu nak jugak ME TIME tu.Beberapa jam untuk diri sendiri.Dapat pergi spa taua kalau tak spa pun,dapat buat manicure pun ok,atau mengopi dengan kwn2.Tu je.Tak selalu dapat takpe,janji ada sekali untuk sebulan.Betul tak?Hihihihi.

Dan me time saya selalunya hang out dgn kwn-kwn la.Atau pergi yoga atau jogging (ini baru start).Itu pun bila saya dah start semput,cepat mengah jd suami cakap buat la aktiviti outdoor sikit.Make sense gak.Takat bergerak pergi shopping groceries,hantar anak sekolah,bawak anak main kat playground tu bukan mengeluarkan peluh pun.Hehehe.Dan macam keluar shopping,peluh tak keluar tapi duit yang keluar ada la.Hahaha!

Jadi haritu keluar la kami Jemah bertiga pergi city.Tak jauh pun nak menapak pergi city,naik bus depan rumah je.10 minit perjalanan sampai la ke city.Dan haritu sungguh la ku rasa cuaca tak sejuk jd selamba je pakai one piece.Sekali sampai city memasing dah ketar-ketar.Tapi layankan je la dah sampaikan tp sempat pulak shopping seround.Perempuan.Hahahaha!

Perut dah kelaparan sbb tak breakfast.Kami plan nak ke makan pancakes.Jadi menonong terus ke kedai tu.Sesiapa nak cuba pancakes sini,sila datang kalau tak silap sentiasa beroperasi rasanya sbb kadang2 geng lelaki yang ada aktiviti berbasikal,tengah-tengah malam pun diorang boleh serbu kedai ni.


Kedai pancake maka speciality pun pancake la.Heh.

Haritu saya minum ice chocolate tak snap pic sbb sama je rasanya.Gitu je la.Hahaha!


Ini hot chocolate untuk Farah.Kak Dina ice lemon tea.Nampak tak sorang-sorang order?Tak hagak-hagak ice walau kat luar sebelum tu menggigil terkepit-kepit jalan.Muahahaha!

Jom layan gambar la.Tadi waktu memula nak menaip tadi kemain bersemangat lagi dengan idea yang mencurah-curah.Ibarat kalau straight type entah-entah boleh siap satu novel.Cis.Tapi dah ditengah jalan tetiba rasa ngantuk pula.Kedengkian apakah ini.Inilah antara faktor blog jarang update.Hahaha!Kerana mata mencemburui ku.


Pancakes with blueberry topping,dan ini untuk Kak Dina.Tempting awwww!Lihat diatas.Ice cream lagi dikala sejuk menggila ini.


Kerana sindrom taknak sama dengan orang,saya order waffles dengan dip caramel (I am not a big fan sesuatu yg ada rasa caramel tapi tetap order,sindrom apakah ini) walhal pilihan yang diberi chocolate/caramael/jam.


Dan ini memang tabiat sejak dulu kala lagi iaitu kalau order something sweet mesti disertai something yang salty.Entah la.Ini telah berlanjutan sejak sekian lama.Sama je kalau makan kat rumah.Lepas makan nasik akan sibuk mencari biskut manis atau apa sahaja yang ada rasa manis.Dan begitulah sebaliknya.Apabila makan something berunsur sweet tahap diabetis,lepas tu mengagau duk cari chips.Dan stok chips wajib ada dlm pantry.

Ini crepe with mushroom yang dimasak dengan white sos yang sangat la creamy dan sedap.Ini je yang licin sbb last yg tinggal secoet daun salad tu.Saje je la nak gtau sedap.Hahaha!


Ini si Farah punya.Tempting betul pisang itewww.Ceh cam kat rumah takleh buatkan.Owh saddap.Makanan kat kedai mmg semua best waima bunga hiasan pun kadang-kadang boleh rasa nak makan.

Ini pancakes entah saya pun tak tahu nama.Owh sebenar saya pun lupa.Tapi sedap juga la rasanya.Pancakes dgn sos itu ini topping itu ini what do you expect kan?

Nampak tak kat situ setiap orang order setiap satu seperti tidak cukup dan akhirnya masing-masing terbeliak mata nak menghabiskan.Kahkahkah!Muak la jugak.

Jadi sesiapa yang teringin nak cuba sila la kongsi.Hahaha!Kerana portion agak besar dan byk.



Inilah geng Jemah bertiga.Kami memang selalu bertiga.



Selepas makan pergi melawat kawasan kat King George melihat Indonesian Festival.Malaysian Festival bakal menyusul nanti tapi di Queen Street Mall.Tapi jalan kejap je kat sini kerana perlu pulang pada kadar segera sebab suami nak kena pergi solat Jumaat pula.So chow chin chow!Babai!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me