Back to normal

Kami sampai ke Brisbane hari Khamis lepas.Hingga hari ini masih belum move on lagi perasaan ini sampaikan nak ke market tadi pun serasa cuak memandu.Mengada sangat bunyinya walhal pulang ke Malaysia cuma 5 minggu sahaja.Huhuhuhu!

Apapun 5 minggu yang bermakna kerana dapat menghabiskan masa dengan yang tercinta buah hati pengarang jantung segala u just name it.

Sekarang tetiba angin datang nak updates blog sejak terasa FB sudah tiada privacy lagi untuk berceloteh panjang.Tetiba juga sukakan Instagram walau sebelum ini nak upload gambar pernah 6 bulan tak muncul sekali dan sekarang tiba-tiba menjadi begitu rajin sekali.Angin apakah ini.

Dan berjanji pada diri untuk merajinkan diri updates blog sebab kalau bosan-bosan boleh baca balik.Kahkahkah!Itu sindrom syok sendiri namanya.



Indooroopilly Shopping Mall

Ini diambil pada jam 5 petang di sini.Takleh move on lagi sebab jam 5 di Terengganu masih sibuk merayap mencari makanan best yang dijual ditepi2 jalan sepanjang jalan dari Chendering ke Marang.Kahkahkah!Owh I love street food you know!

Dan disini pada jam ini,nak shopping groceries kedai tutup jam 9 malam hanya weekdays.Apabila hujung minggu jam 5 pada hari Sabtu,dan jam 6 pada hari Ahad.Itu yang menggila shopping secara ekspress sbb malas nak tunggu hari seterusnya.Pelik bukan sbb di Malaysia lagi tak jam 10 setiap hari without failed,tak tutupnya kedai.Miahahaha!

Sekiranya tetiba gula tiada dirumah dan time tu jugak la tekak nak minum teh o panas misalnya,kedai 24 jam la penyelamat namun kena bayar lebih la.Dan seperti motto Trivago,kenapa perlu bayar lebih?Hahaha!

Hingga ke saat menaip ini masih lagi duk blur mana nak start dulu.Maksud kita kerja kat rumah ni la.Sebab sejak balik semalam baru sempat membasuh dan mencuci pakaian yang setinggi gunung Everest itewww.Ini kerana belum touchdown lagi dah masuk order makanan untuk kuih traditional Malaysia.

Sempat rehat sehari sahaja kemudian kembali ke rutin biasa.Masak masak masak dan masak.Oh,tidak boleh mengeluh kerana inilah kegembiraanku.Ia la kalau asyik duk goyang kaki sahaja dirumah mahu ternak lemak sebanyak-banyaknya.At least buat bisness kecil-kecilan ini ada la juga something yang boleh dibuat.Tapi kadang-kadang datang sibuknya mcm minggu ni,sampaikan tidur malam pun x lena.Hahaha!


Karipap isi kentang


Baru malam semalam selesai tempahan karipap 500 biji jumlahnya.Ditambah dengan kuih serimuka.Saya pun serasa mcm orang gila sebab kejap2 rasa stress rumah tak sempat kemas.Iya la walau rumah sekangkang kera,bila anak buat sepah tu dah mcm tongkang pecah dah lagaknya.Dah la I is takleh rumah sepah mula la rasa ada benda x siap.


Kuih Serimuka berloyang-loyang

Apapun Alhamdulillah untuk rezeki yang sentiasa masuk mencurah-curah.Walau sedikit hectic namun gembira.Itu la yang kita mahu sebenarnya.Hihihihi!




No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me