Balik kampung 2016

 

Alhamdulillah masih sama seperti tahun-tahun sebelumnya,sambutan Eidul Fitri tahun ini kami pulang berhari Raya di kampung halaman kami di Terengganu.

Pulang empat hari sebelum Raya dan sedikit keletihan.Masakan tidak sehari sebelum pulang ke tanah air suami beria nak adakah majlis berbuka dengan kawan-kawan rapat di Brisbane.

Perjalanan pulang kami berjalan lancar cuma agak terkejar sedikit bilamana penerbangan dari Brisbane selamat tiba di Kuala Lumpur pada jam 4.30 pagi waktu Malaysia dan kami macam orang gila berkejar untuk next flight ke Terengganu pada jam 7 pagi ditambah lagi KLIA yang besar nak mati dengan service stroller takde (tolong la andai staff Air Asia baca post ni,sila la propose.Kalau taknak sedia stroller untuk baby at least bagi la kami guna stroller kami takyah la humban masuk tempat luggage sekali.Kat Australia diorang humban jugak stroller masuk area luggage tapi sekurangnya diorang standby stroller diorang bagi kemudahan yang ada anak kecil.

Usai mengenangkan penerbangan MAS dah tiada dari Brisbane ke Kuala Lumpur,option yang tinggal hanyalah Air Asia.Kalau nak naik jugak MAS kena transit Sydney dimana itu boleh menyebabkan kami mendapat keletihan yang berganda nanti sampai Malaysia naik lagi next flight ke Terengganu sumpah mak x sanggup.Yeah.Last flight kami dengan MAS Brisbane-Kuala Lumpur adalah dalam bulan August tahun lepas.Itulah bulan terakhir mereka dan tiada lagi penerbangan Brisbane-KL.Huhuhuhu!

To be continue......

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me