Kalau orang ada simpan impian dalam hidup,aku pun ada jugak~ : )

Aku suka blogwalking ke blog orang.Salah satu sebab suka of cos la sbb tak berpeluh.Hehehe!Kelakar tak?Ok.Tak kelakar.Jadi selalu la aku baca entry-entry yg up pasal impian diorang.Kira macam-macam la.Ada yang nak rumah 18 tingkat,kereta sport 6 bijik,travel around the world (kau mampu?),shopping tak henggat dan kiranya macam-macam lagi la.Tak kuasa mak nak list semua.

Memandangkan orang ada impian,of cos aku pun ada impian.Dah dtg dah gaya Tipah tak mau kalah.Makanya impian ini adalah impian yang memang dari dulu aku duk bayang-bayangkan.Fuh,andai tercapai,syukur Alhamdulillah.

Dan impian aku adalah.......................jeng...jeng...jeng..................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aku nak ada DUSUN sendiri.Ler,tu jer ker?????????Tipah tanya aku balik.Ahaks.Iyalah.Salah ke??Hmmm...tingginya cita-cita.Tak tercapai akalmu.

Maka tadi aku try la godek2 serach cari pic dusun dan sekali keluar yang ni.




Ini orang Dusun bukan dusun buah-buahan.Maka teruskan pencarian...............




Hah,tuuuu dia.Hmmm..............blur tapi cukup la untuk menggambarkan impian aku yang satu ini.Tapi aku rasa dusun aku nanti takdelah sebersih lagu ni kot.Hihihi!Kita tengok la macam mana nanti.Bunyi macam dah booking tanah dusun 14 ekar.Takpe la berangan.Janji tak kena bayor.Dan kat dusun aku nanti mesti la wajib ada pokok ni sbb seisi family punya fav kecuali Arie.Dia lahir kat England.Dia omputeh (katanya).Mana makan doyan-doyan nih!

Dan kedua kena ada buah ni.Aku pun taktau apa relevannya si Arie beria nak tanam pokok duku/langsat ni tapi aku taknak sudahnya sampai gaduh laki bini padahal usah tanah dusun sepelaung,sekaki pun tak ada lagi tapi dah gaduh  buah apa yang nak ditanam nanti.Nmpk sangat tak ada semangat Wonderpet.Apa yang penting??????Kau sambung sendiri...


Tapi apa yang pasti harus ada semua buah-buahan macam kat bawah ni.Amboi,impian tinggi kemain.


Dan......................ada lagi yang aku nak letak kat dusun aku nanti.Aku plan bila dah ada dusun  nanti mesti jugak kena ada haiwan ternakan.Ala-ala cerita Sign.Kalau ada tanam jagung,harus jugak bela binatang lain.Tapi dlm citer tu dia tak sempat nak tangkap makhluk UFO tu.Kalau tak mesti dia dah buat jadi haiwan ternakan jugak atau pencacai najis.Hahahaha!Jadi aku fikir la kan ada baiknya kalau aku bela lembu.Kiranya kawin Damia nnt takyah susah-susah cari lembu yang nak ditumbangkan nanti.Mak aih!Jauhnya perancangan.Takpe,aku kan long term punya minded,harus fikir sejauh tu.Tengok la nanti try mintak kat Datuk Seri Shahrizat kot-kot la sudi hulur sekor dua buat modal.Maklum la skang dia pun busy nak duk bersih nama,takut terbiar pulak lembu-lembu nanti.Hiks!


Dan bila dah ternak lembu,harus jugak ada binatang alah ni sekali.Mbek!!!!


Alahai!Kau rasa dah gojes sangat ke buat rupa lagu tu.


Dan ini.......ops!Tak ada dalam plan nak bela sbb HARAM!

Last but not least,aku pun nak bela itik jugak.Huyoooo!Tamaknya.Aku rasa macam dah kalah kebun MARDI dah ni segala benda nak ada.Tapi tak apalahkan,kata impian cuma agak2 bila la impian ni nak tercapai dan itulah yang aku tak tahu bila tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....................

3 comments:

Rafhani said...

Huhuhu...wat dusun kat Ostolia la..bela kangaroo

Syafinaz said...

Cadangan diterima.Nanti kawin amani kita tumbangkan kanggaroo pulak.Hehehe!

Rafhani said...

Aku nok tekan kat komen,tertekan sampah tu plok.sory yer

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me