Resipi untuk breakfast

Ini adalah final..letak dalam plastik dengan sticker smile bagi semangat sikit hubby nak makan.Huhuhu! Ini bekal untuk suami saya sebelum pergi kerja.Makan kat tempat kerja laa...


Dengan bersemangat membuat breakfast untuk hubby tercinta.Pic ni pun tak ikut turutan.Lantak ko la.Pandai2 la korang matchkan.Hehehehe!!

Roti telur dan daging ( untuk sarapan pagi yang tak berapa nak sihat )

Bahan-bahan:

Daging (cincang or potong kecil2)

Bawang merah ( 1 labu )

Bawang putih ( 3 ulas-cincang )

Cili burung ( 1 cukup )

Sos tiram

Sos tomato

Serbuk lada hitam

Garam

Gula

Ajinomoto (depends)

Roti ( 2 keping )

Telur ( 1 biji )

Cara masak daging:

1-Taruk minyak dalam kuali ( saya suka olive oil - macam berlagak la sikit.Hahahaha!)
2-Tumis bawang merah,bawang putih & cili
3-Masukkan daging
4-Masukkan sos tiram, sos tomato & serbuk black pepper (agak2 jer jangan banyak sangat.Sesedap rasa)
5-Garam,gula & bla bla bla
6-Goreng sampai agak2 masak or garing or lantak korang la nak buat macam manaAmik roti sapu mentega (nipis jer tau).
7-Then goreng telur.
8-Letak daging tadi kat atas roti (ini pun nak bagitau)
9-Letak telur atas daging pastu letak roti lagi satu lepas tuh ngap la.Opss!!Bismillah dulu..Siap..agak kenyang juga!!!Try ler...
















2 comments:

arqueck said...

!!!!!!!!!!!!!

FastRi said...

sebenornya baru tau deme berahi memasak.pahni blhla cipta/bg resepi baru se ekslusif untuk drsa.untuk ruangan diy huhu

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me