Malam yang sepi

Kembali bersiaran.

Nak beritahu dua hari dah kaki sakit sampai berjalan pun terhencot-hencot macam ada orang kesahkan nak mengadu kat sini.Huhuhuhu!

Tapi terhencot-hencot pun sampai jugak ke mall pagi tadi sempat la tawaf satu floor.Tu kaki sakit.Kalau kaki tak sakit rasanya sampai level tiga terjah.Huhuhuhu lagi sekali.

Life nowadays?Masih seperti biasa dengan rutin harian biasa kadang-kadang je luar biasa.Semalam berjaya buat 300 biji karipap kentang.Clap!Clap!Clap! untuk diri sendiri.Kira dah satu pencapaian yang harus dibanggakan sebab waktu duduk Malaysia dulu kirim salam la nak uli tepung buat karipap.Bukan aku tak sudi tapi merata tempat orang jual.Sedap lak tu.Kuikuikui!Eh mcm nak cakap karipap sendiri buat tu sedap la tu.Iya la.Dah kat sini takkan nak suruh Stephanie Mackenzie pulak nak buat.Suka hati dia je pakai petik nama.Muahaha!

Dan kes sakit kaki ni jugak selepas husband buat hipotesis akhir dia adalah sebab buat karipap la.Maklum la berdiri lama.Saya ni spesis buat kerja tak suka duduk sebab kalau duduk production jadi slow sket.Gitu la.

Mesti tertanya-tanya jadah apa buat karipap sampai 200 biji lepas tu makan sendiri kan.Takde la.Itu untuk event apa entah harini kat UQ.Jumlah sebenar saya berjaya gentel adalah 300 biji.Extra seratus jual kat kawan-kawan yang dari bulan lepas paksa buat.Saya bukan apa,korang kalau takat order 5 bijik tak kuasa I.Hahahaha!Dah set minimum order baru production jalan.Ok habis cerita pasal karipap.

Oh!Harini puasa ganti.Tinggal satu hari je lagi lepas tu settle.Ingat nak puasa lagi esok tapi Kak Nora ajak pergi city esok.So Khamis la nampaknya ganti puasa yang balance satu hari je lagi tu.Dan sekarang ni rasa mcm tak lama lagi nak masuk musim sejuk.Saya rasa la.Tapi waktu maghrib dah makin awal.Macam hari ni 5.15 petang.Tanjat I td.

Eh!Macam tak mengantuk pulak malam ni itu yang rajin up entry tu.Something to ponder kat my blog ni,kalau tgk traffic kemain kalah traffic jam kat Jalan Duta,tapi yang tinggal jejak tak meriah sangat.Jadi kalau la ada Latifah,Jamilah,Rogayah yang ada singgah sini,tinggal la jejak nanti boleh la makcik ziarah rumah kamu pulak.Ah giteww!



Saya tak tidur,si kecik ni lagi la payah nak tidur.Dia ni nak ikut mak dia tidur dulu baru nak tidur.Haish!Tergendala program mak.Hahaha!Budak-budak ni selalunya tidur awal.Tidur awal tu pulak maksud dia dengan mak dia sekali yang tidur.Tak ke stress namanya tu.Saya ni tak boleh lama sangat ketiduran kalau tak jadi kurang produktif.Jadi kalau tidur awal kadang2 tu 7.30 dah masuk tidur jd memang boleh nampak la lepas Subuh saya jadi payah nak sambung tidur balik.Isk isk isk perempuan ni.Dah orang gtau tak bagus tidur lepas Subuh tapi itu yang best tu.

Tapi kalau tak cuti sekolah sama jugak.Tetap kena bangun awal.Muahahaha!Berbalik pada cerita kat atas,kemain kau dik sampai bersilang kaki.Bahagianya dia.Ni time mak dia ngah tunggu buah berangan masak.Tengah-tengah malam tetiba rasa nak makan buat berangan so terus la rebus.Tak kuasa haish goreng guna pasir,guna biji coffee segala.

Saya pakai rebus dummm sekaligus masuk periuk tabur garam sket.Sama je rasa dengan yang goreng tu.For me la.Bukan denial tau sebab rumah dia takde peralatan lepas tu rasa dengki dek kesedapan buah berangan kat highway Genting Sempah.


Tapi serious selama ni tak pernah terfikirkan pun nak beli chestnut ni lepas tu rebus.Kak Nora la yang ajar dan rupanya chestnut rebus ni dikopek kulit amik isinya (hancurkan la sket isinya tu) dan letak dalam masakan Corned Beef sedap alahai.Lemak je rasa.Saya rasa dalam sup lain2 pun boleh jugak rasanya.Itu la selama hidup duk ingat chestnut harus dimakan gitu dengan cara masak lagu tu je.Tak terfikir lak nak variasikan lagi cara memasak tu.

No wonder la kat sini bersepah tempat yang jual chestnut ni (yang mentah la).Harga pun tak la mahal mana.Owh tetiba cerita tak habis lagi tapi ngantuk dah mai.Just right on time.Jadi tuan tanah undur diri dulu.Mana yang singgah tinggal la jejak yer.Taknak komen panjang bagi salam atau say Hi pun takpe.Tu dah buat tuan tanah lompat bintang dah.Ok bye!

4 comments:

farae al-farafisya said...

Hi Kak!
Lama tak tinggal jejak bila datang sini..hehehe..
Keep writing tau, jgn hiatus lama sgt macam haritu..

Mommy Monsters said...

Hahaha!Tu la kan.Lama sangat mode hiatus nya last year.Muahahaha!

Hasniah Ismail said...

I hv always been yr silent reader.keep on writing

Mommy Monsters said...

Hi Hasniah Ismail,thank you sudi dtg jenguk!

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me