Nikmat sihat apabila sakit

Apabila diuji dengan sakit waktu itu barulah merindui nikmatnya hidup ketika sihat.

Ok.I'm on medication now for a 6 days until the next appointment.Itu kalau x recover la.Alhamdulillah dugaan dari Allah.

Sakit kita ni ada kaitan dengan allergic lepas tu boleh pulak lupa nak berpantang sikit makan tu.Semalam kemain pulun nasi dagang ikan tongkol dan bila balik rumah,masha Allah,hazabnya.

Dan membawa ke hari ini sampai serious takde mood terus nak masak.Semalam sbb tak leh nak tidur,berjaga la sampai sempat buat kuih kasui/kaswi/tepung kapur my fav.Penangan takleh tidur.Tidur lepas Subuh tp disebabkan Subuh jam 3.30 pagi so tetap la bangun jam 8 pagi.

Settle hal rumah petang sikit suami ajak keluar pergi beli barang.Actually sekarang ni masih lagi Spring tp cuaca panasnya dah mcm Summer.

Balik dari kedai survey barang (survey dulu,esok baru beli) jam dah nak masuk kol 5 dan alang2 kami kat area Mt Gravatt,terus la ke Malaysia Makanan Restaurant.

Takmau order something yg berkaitan demgan seafood so I order Chinese Fried Rice dgn Chicken Butter Honey.Kalau x sakit mmg dah order tomyam campur,butter prawn dengan kangkung goreng belacan dah.All time favorite.

Tapi td ada warning hailstones mcm last time.Nasib x besar2 sgt batunya tp kelam-kabut jugak la orang nak selamatkan kereta kan.Kami pulak layan perasaan dalam kedai siap tukar meja sbb I sungguh la ngeri tengok kilat yang memancar.Sangat la menakutkan. 


Iru je la citer harini.Muahahah.Bosan dak?

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me