One girl one boy

Akisah si gegirl Damia dan boboy Muzaffar.

Dua orang ni beza umur setahun je
Pastinya satu boy satu girl
Tak pernah sebulu
Selalu gaduh bila jumpa
Modus operandi biasa la,"Dah amik brg gue,gue marah la"

Size badan tak yah citer la
Mmg jauh beza
Sorg berat 10 kg ++,sorg lg 20kg ++
Mmg bahaya tinggal berdua

Si abang pernah tenyeh2 si adik macam tengah kechah kain gayanya
Bertempik si adik
Gelak besar kami
Bahaya oh bahaya!
Buatnya si abang smack down skali
Habis la!

Boboy bkn suka mengusik sangat
Cuma tak suka orang sentuh barang dia
Gegirl pulak,yg orang punya itu la yg slalu jd fav dia
Sabor je la

Kalau boboy buat
Menangis gegirl
Tapi selalunya tak habis kat situ
Ada peluang si gegirl balas balik tuuu
Ikut sapa?
Ayah dia kot.Hehehe!Bonda dia jenis tak melawan
Hehehehe!


Fav cousin sbb suka layan dia.Sampai x terlayan Hani.Mahu tak asyik suh duk sebelah die je.Damia oh Damia.Sian Kakak Hani.Word terbaru yg pandai sebut,"Kakkak",tp dalam je bunyinya.

Tak caya pulak hari ni siap main berdua.Damia nangis siap Muzaffar dtg lap air mata lagi.Siap pujuk gitu.Sbb nangis,bonda cubit pipi sbb suka hati masuk batu bersalut lumpur kering dalam mulut.

Siap boleh bergambar berdua.Main lari2 dalam gazebo pastu si abang lap hingus adik dgn tisu.Hasilnya,sekotak tisu diorg bazirkan.Sepah!

Permainan last,masuk sebelah kaki dlm kolam pastu sepak2 air.Dua2 kena marah,dua2 kena masuk dalam rumah.WoooooWoooo Damia meraung takmau masuk dalam rumah.Tp last2 penat nangis terus tdo juga,bangun tak bangun Maghrib.Sekian.

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me